Politika

Kisić: Ovo je nasilje nad demokracijom!

Ovo je još jedno nasilje nad demokracijom. Rasprava o dnevnom redu i povlačenju neke točke uvijek je bila moguća – rekao je na hitno sazvanoj presici vijećnik HDZ-a Antun Kisić.

Naime, nakon što je većinom glasova gradski vijećnici s dnevnog reda današnje sjednice maknuli prijedlog Upravnog vijeća Zaklade Blaga djela o imenovanju Vida Bogdanovića novim upraviteljem Zaklade, pauzu je zatražio klub vijećnika HDZ-HSS. Sve iz razloga što im predsjednica Gradskog vijeća Olga Muratti nije dozvolila raspravu o dnevnom redu.

– Imenovanje upravitelja Zakalde ne tiče se Odbora za izbor i imenovanje niti o njoj Odbor ima raspravljati. Ovdje se radi o Zakonu o zakladama i fundacijama te je predsjednica Gradskog vijeća prijedlog trebala direktno proslijediti gradskim vijećnicima na odlučivanje. Budući da nam je bilo onemogućeno s ovim upoznati vijećnike vladajuće koalicije morali smo tražiti pauzu – objasnio je Kisić, inače član Upravnog vijeća Zaklade Blaga djela.

– Želi se na silu zavladati nečim što s politikom nikad nije imalo veze – zaključio je Kisić, a na njegove se riječi nadovezala Dubravka Šuica, inače članica Odbora za izbor i imenovanje. Rekla je kako nije istina da je prijedlog o imenovanju novog upravitelja Zaklade Odbor odbio, već se o njemu uopće nije raspravljalo. Na dnevnom redu bilo je govora samo o dvije dodatne točke – razrješenje starih i imenovanje novih članova Upravnog vijeća Zaklade.

Pročitajte još

SVEČANA SJEDNICA Franković predočio građanima račune, Potrebica zahtijeva novo rješenje brze ceste!

Dulist

MILAN KAPOVIĆ Petrov imenovao privremenog povjerenika Mosta za Dalmaciju

Dulist

Umjetna inteligencija prekopirala Vlahušića!? Evo odgovora o najvažnijim pitanjima za Dubrovnik

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija