Politika

Kisić: Ovo je nasilje nad demokracijom!

Ovo je još jedno nasilje nad demokracijom. Rasprava o dnevnom redu i povlačenju neke točke uvijek je bila moguća – rekao je na hitno sazvanoj presici vijećnik HDZ-a Antun Kisić.

Naime, nakon što je većinom glasova gradski vijećnici s dnevnog reda današnje sjednice maknuli prijedlog Upravnog vijeća Zaklade Blaga djela o imenovanju Vida Bogdanovića novim upraviteljem Zaklade, pauzu je zatražio klub vijećnika HDZ-HSS. Sve iz razloga što im predsjednica Gradskog vijeća Olga Muratti nije dozvolila raspravu o dnevnom redu.

– Imenovanje upravitelja Zakalde ne tiče se Odbora za izbor i imenovanje niti o njoj Odbor ima raspravljati. Ovdje se radi o Zakonu o zakladama i fundacijama te je predsjednica Gradskog vijeća prijedlog trebala direktno proslijediti gradskim vijećnicima na odlučivanje. Budući da nam je bilo onemogućeno s ovim upoznati vijećnike vladajuće koalicije morali smo tražiti pauzu – objasnio je Kisić, inače član Upravnog vijeća Zaklade Blaga djela.

– Želi se na silu zavladati nečim što s politikom nikad nije imalo veze – zaključio je Kisić, a na njegove se riječi nadovezala Dubravka Šuica, inače članica Odbora za izbor i imenovanje. Rekla je kako nije istina da je prijedlog o imenovanju novog upravitelja Zaklade Odbor odbio, već se o njemu uopće nije raspravljalo. Na dnevnom redu bilo je govora samo o dvije dodatne točke – razrješenje starih i imenovanje novih članova Upravnog vijeća Zaklade.

Pročitajte još

ANDRO VLAHUŠIĆ ‘Grad bi trebao povećati financiranje privatnih vrtića, bez povećavanja roditeljskog plaćanja’

Dulist

[FOTO] Dubrovčani na skupu HDZ-a u Lisinskom

Dulist

PLENKOVIĆ NA OPĆEM SABORU STRANKE Hrvatska treba snažni HDZ

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija