Politika

“Ćuk perje mijenja, ćud nikad!”

Ćuk perje mijenja, ali ćud nikako – poručio je gradonačelniku vijećnik Teo Andrić, vezano za posjet i izjave trebinjskog gradonačelnika Dobroslava Ćuka.

– Jasno mi je da ste trebali i morali nazočiti na tom skupu, ali ste se trebali pripremiti za očekivane provokacije i cinizam čovjeka, kojega zamislite i Božidar Vučurević naziva četnikom. Zbog svega što nam se dogodilo trebali ste njegove izjave odbaciti s gnušanjem, jer to je već poznata retorika u stilu 'Tko nas bre zavadi' – govorio je Andrić, upitavši gradonačelnika zašto je dozvolio „da nam Ćuk baca sol na još otvorene rane i zašto nas niste zaštitili od njegovih provokacija“.

– Grad Dubrovnik i njegovi građani svjesni su svake žrtva koja je u Dubrovniku pala. Sjećajući se tih vremena od prije 20 godina pozdravljamo svaku inicijativu koja će mir, koji je nametnut snagom Hrvatske vojske, voditi polako prema pomirbi – rekao je gradonačelnik Vlahušić, odgovorivši na pitanje vijećnika.

O izjavama Ćuka pitala je i nezavisna vijećnica Doris Lepeš Matić, koja smatra kako bi Grad Dubrovnik trebao po tom pitanju uputiti priopćenje, jer „i šutnja u konačnici znači odobravanje.

– Hoćete li tim priopćenjem nedvosmisleno osuditi izjednačavanje krivnje – pitala je Lepeš Matić, na što je Vlahušić odgovorio kako „i u obrani nije sve dozvoljeno, i u obrani treba imati dignitet.“
– Da se mene pita, jedini kontakt s Ćukom bio bi u Haagu u svojstvu svjedoka – poručio je i vijećnik Marinko Vlahinić

Pročitajte još

SVEČANA SJEDNICA Franković predočio građanima račune, Potrebica zahtijeva novo rješenje brze ceste!

Dulist

MILAN KAPOVIĆ Petrov imenovao privremenog povjerenika Mosta za Dalmaciju

Dulist

Umjetna inteligencija prekopirala Vlahušića!? Evo odgovora o najvažnijim pitanjima za Dubrovnik

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija