Aktualno

KAPETAN STAHOR Prvi put sam u Jadranu. Neopisiv je osjećaj proći pored rodnog grada

KAPETAN STAHOR Prvi put sam u Jadranu. Neopisiv je osjećaj proći pored rodnog grada

Preplavljena emocijama, posada broda AP Revelin pod zapovjedništvom Dubrovčanina Roberta Stahora ove je nedjelje imala rijetku priliku brodskom sirenom pozdraviti svoj Grad. Kako nam govori kapetan Stahor, osjećaj kojega je u tim trenutcima osjetio je neopisiv. Iako je 22 godine na moru, ovo je prvi put da plovi Jadranom.
-Možete li zamisliti što mi ovo kao pomorcu i kapetanu znači. Prvi put sam u Jadranu, a dobio sam priliku proći pored grada u kojem sam se rodio, u kojem živim cijeli život i u kojemu mi je familija. Neopisiv je to osjećaj. Svi smo uzbuđeni i jako nam je drago zbog ovoga, iako nas vrijeme baš nije pogledalo što se tiče stanja vjetra i mora – govori nam kapetan Stahor koji nije jedini Dubrovčanin na brodu.
Tu su još prvi časnik palube Lujo Šoletić, drugi časnik palube Antun Staničić, treći časnik palube Dinko Tentor, dva vježbenika palube Adriano Darer i Ivo Borovina, upravitelj stroja Hrvoje Mostahinić i konobar Drago Kalinić. Vođa palube Zdravko Galov je iz Metkovića, dok je električar Josip Cetinić iz Vela Luke. Ostalu posadu čine Ukrajinci, koji su, govori nam kapetan Stahor, također bili uzbuđeni.
-Bilo im je zanimljivo, jer znaju za Dubrovniku, koji je poznat po svojoj kulturi i znamenitostima – govori nam kapetan Stahor koji je zapravo cijelu svoju karijeru, iako je imao kratki izlet na stranu kompaniju, izgradio na brodovima Atlantske plovidbe – od kadeta do zapovjednika.
Svi članovima posade ‘Revelina’ želimo mirno more i čestitamo im sutrašnji blagdan svetog Nikole, njihovog zaštitnika.

Naslovna fotografija (privatna arhiva): s lijeva na desno Lujo Šoletić, Roberto Stahor, Antun Staničić i Dinko Tentor

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

POMOZIMO MALENOM ROKU Trogodišnjaku dijagnosticiran tumor na mozgu

Dulist

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad