Grad

JAVNI UVID Dajte svoje prijedloge i primjedbe za uređenje parka Gradac

JAVNI UVID Dajte svoje prijedloge i primjedbe za uređenje parka Gradac

Grad Dubrovnik je naručio izradu Programa za provedbu državnog, javnog, otvorenog za realizaciju u jednom stupnju i anonimnog natječaja krajobrazne arhitekture za park Gradac.

Natječajem predloženi obuhvat (zona A i zona B) ima veliku ambijentalnu vrijednost jer predstavlja značajnu ulogu u slici Grada, poglavito s pučinske strane i s padina Srđa. S aspekta korisnika, iz perspektive pješaka, nije dovoljno prepoznat zbog dugogodišnje zapuštenosti i funkcionalne nepovezanosti. Očekivana rješenja stoga moraju imati osim ekološke, ugrađenu i sociološku i gradotvornu funkciju. A zona obuhvaća isključivo park Gradac, dok B zona obuhvaća širi urbani krajobrazni pojas koji se proteže od Vile „Čingrija“, uključuje vrtne prostore vile i spoj na Ulicu branitelja Dubrovnika odnosno spoj s Ulicom Pera Čingrije na sjeverozapadu do kraja Ulice don Frana Bulića na jugoistoku.

Program je objavljen na mrežnim stranicama Grada radi pribavljanja mišljenja, prijedloga i primjedbi javnosti. Javni uvid u Program natječaja započeo je 25. siječnja i traje do 25. veljače 2019. godine.

Tijekom Javnog uvida javnost može dostaviti svoja mišljenja, prijedloge i primjedbe na adresu Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša (Pred Dvorom 1, 20000 Dubrovnik) ili elektronskom poštom na e-mail: urbanizam@dubrovnik.hr s naznakom predmeta: “Mišljenje na Program za provedbu natječaja – park Gradac”.

Pročitajte još

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist

ZABAVA, AKCIJA, DRAMA Novi kino tjedan donosi…

Dulist

(FOTO/VIDEO) SVAKA ČAST GROFOVI! Pogledajte detalje zahtjevnog pothvata na Golubovom kamenu

Dulist