Grad

FOTO Festanjuli na prijemu kod gradonačelnika

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković primio je rektora Crkve svetog Vlaha don Tomu Lučića i ovogodišnje festanjule Ivicu Lončarića i Pera Butijera. Gradonačelniku su uručili ovogodišnji Proglas, kojim pozivaju sve stanovnike Dubrovačke biskupije na Festu 3. veljače.

– Barjak se vijori, a bijele golubice lete i diljem svijeta pronose glas o Festi koja je prije 10 godina (2009.) proglašena nematerijalnom kulturnom baštinom čovječanstva – stoji također u ovogodišnjem Proglasu, za 1047. Festu svetog Vlaha, koja ove godine traje sve do 10. veljače, prenose iz Gradske uprave.

Dubrovačkom gradonačelniku ove će se godine na proslavi blagdana zaštitnika Grada pridružiti i visoki uzvanici iz Vlade Republike Hrvatske te Ureda predsjednice.

Otvaranje Feste je na Kandeloru 2. veljače u 15.30 sati ispred Parčeve crkve, svečana večernja misa i koncert u Katedrali počinju u 17.30 sati.

Središnje pontifikalno misno slavlje 3. veljače u 10 sati ispred Katedrale predvodi hvarski biskup mons. dr. Petar Palić, nakon čega slijedi svečana procesija ulicama Grada. Pozdrav barjaka i barjaktara biskupima bit će ispred Katedrale u 15.30 sati.

Festa završava u nedjelju, 10. veljače misnim slavljem na Gorici sv. Vlaha u 9 sati te spuštanjem barjaka sv. Vlaha u podne ispred Parčeve crkve, nakon kojeg slijedi zahvalna misa u njegovoj crkvi

Pročitajte još

BOLJE NEGO 2019. Otvaranje Dubrovačkog zimskog festivala privuklo preko 2.500 gostiju

Dulist

ODLUKA PRED VIJEĆNICIMA Grad za 10 posto povećava cijenu zakupa javnih površina

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija