Koronavirus u Hrvatskoj

Izvršna direktorica EMA-e o ugrušcima: Kad cijepite milijune ljudi, neizbježno je da dolazi do ovakvih incidenata

Izvršna direktorica EMA-e o ugrušcima: Kad cijepite milijune ljudi, neizbježno je da dolazi do ovakvih incidenata

Izvršna direktorica EMA-e Emer Cook izvijestila je o posljednjim informacijama koje imaju o cjepivu AstraZenece, odnosno o nuspojavama zbog kojih je dosad 20-ak zemalja privremeno obustavilo cijepljenje tim cjepivom, prenosi N1.

-Naš sigurnosni odbor proučio je preliminarne rezultate vezane uz krvne ugruške. Ovo je proces koji traje. Danas neću izložiti rezultate znanstvene analize nego objasniti korake i kada možete očekivati rezultate. Kad cijepite milijune ljudi, neizbježno je da dolazi do ovakvih incidenata. Incidenti vezani sa zgrušavanjem krvi dogodili su se kod vrlo malog broja ljudi – kazala je Emer Cooke, izvršna direktorica EMA-e.

– Prošlog tjedna naš odbor sastao se nekoliko puta, no u međuvremenu je interes za ovaj događaj doveo do toga da pojedinačno proučimo svaki slučaj pa će se naši stručnjaci sastati i danas kako bi to sve proučili i analizirali ove slučajeve uz sve dostupne podatke iz država članica. Stručnjaci će provesti analizu pa ćemo se opet sastati u četvrtak kako bi donijeli odluku treba li doći do poduzimanja dodatnih koraka i o tome ćemo obavijestiti javnost – poručila je Coke.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist