Politika

[IZBORI 2024.] RIKI MILUN, KANDIDAT DOMOVINSKOG POKRETA ‘Građani prvi put imaju za koga glasati’

[IZBORI 2024.] RIKI MILUN, KANDIDAT DOMOVINSKOG POKRETA ‘Građani prvi put imaju za koga glasati’

Riki Milun je na trećem mjestu liste Domovinskog pokreta u 10. izbornoj jedinici. Ovaj dubrovački maloljetni branitelj ušao je u Domovinski pokret s ciljem pronaći sve nestale iz Domovinskog rata. Uz to, kaže nam, prioritet mu je izgradnja ustanove za palijativnu skrb jer takva trenutno ne postoji u Hrvatskoj, ali i borba protiv ovisnosti o drogama. Nada se da će mu sugrađani pružiti podršku u borbi za Sabor, ponajviše mladi.

Našli ste se na trećem mjestu na listi. Što Vam to znači?
Za mene je to jedno veliko zadovoljstvo jer mi je Domovinski pokret, odnosno Ivan Penava i Stipo Mlinarić Ćipe dali toliko povjerenja jer misle da im mogu pomoć i smatraju me vrijednim čovjekom. Velika je odgovornost na meni prema njima i stranci da napravimo što veći i bolji rezultat te da ne razočaram sebe i njih. Ali s obzirom na stanje i svijest ljudi, to će biti jedan dobar rezultat za Domovinski pokret.

Stipo Mlinarić Ćipe je uvjeren da ulazite u Sabor i da ćete osvojiti Dubrovnik.
Ćipe je optimist kakav treba biti. Ja sve gledam više realno u životu i uvijek ću biti malo oprezniji i više se volim ugodno nego neugodno iznenaditi. Bio bih sretan da Ćipe i Ivica Kukavica uđu u Sabor, a ako Bog da i građani odluče, ako ja uđem, bit ću sretan.

Kad biste ušli u Sabor, za što biste se borili?
Slažem se sa svime što Domovinski pokret propagira. Zalažem se da se nađu svi nestali, da se zatraži ratna odšteta od Srbije te za elektronsko glasovanje za naše ljude iz dijaspore i pomorce koji ne mogu glasati, a po Ustavu imaju to pravo. Zalažem se za borbu protiv droge. Moj brat je ovisnik te dobro znam koliko ovisnost može uništiti obitelj. Brat mi je, nažalost, danas u staračkom domu na palijativnoj skrbi. Bespomoćan je. Pokušavao sam u cijeloj Hrvatskoj pronaći adekvatnu ustanovu za njega, ali takva ustanova, u kojoj on može dugoročno boraviti, u Hrvatskoj ne postoji. Na tome treba raditi! Mogla bi se povući sredstva iz Europske unije za izgradnju te ustanove, a u tome bi mogli pomoći i država i županija. Domovinski pokret je prihvatio tu moju ideju i ona stavljena je u program stranke. U Hrvatskoj ima preko 4 tisuće pacijenata koji zahtijevaju palijativnu skrb pa i u slučaju da ne uđem u Sabor, a Domovinski pokret bude na vlasti, tjerat ću ih da izgrade ustanovu za takve pacijente. Isto tako, zalagat ću se da se nađu svih nestali. Nedavno sam imao sastanak s uredom za nestale iz BiH i nadamo se da ćemo naći barem jednog nestalog, ali pokušat ćemo ih naći sve.

Tko bi mogao glasati za Vas?
Nadam se da će za mene glasati mladi i da će oni izaći na izbore jer mislim da sad prvi put nakon 90-ih imamo za koga glasati. Do sada smo uvijek glasali protiv nekoga, protiv HDZ-a ili SDP-a. Nadam se da će mi dosta mladih koji me poznaju dati podršku i ljudi koji vjeruju u program Domovinskog pokreta. Smatram da su Penava i Ćipe dignuli ljestvicu kakvi bi trebali biti saborski zastupnici. Nijedan nema niti jednu mrlju.

Pročitajte još

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist