Politika

IVAN TROPAN Gruž je godinama prepušten sam sebi. Rješenja su jednostavna, samo je potrebna politička volja

Gruž je već dugi niz godina ostavljen sam sebi. Gradske uprave puno obećavaju, ali ne rješavaju probleme. Veliki su problemi parkinga, kvalitete i prolaznosti ceste, problem razdvajanja oborinske vode i kanalizacije, nedostatak društvenih sadržaja u obliku parkova i nedostatak mjera za sigurnost pješaka u prometu. Ovi problemi drastično smanjuju kvalitetu života – navodi u priopćenju za medije kandidat za gradonačlenika SDP-a Ivan Tropan, koji je sa svojim suradnicima u ponedjeljak posjetio Gruž te sa stanovnicima obišao ulice Janka Bobetka, Ulicu od Gaja, Ulicu Padre Perice i Sustjepansku ulicu.
– Rješenja su jednostavna i moguća, potrebna je samo politička volja i vizija. Neke prijašnje Gradske uprave su do sada sve obećavale, ali očito bez stvarne namjere da to i ostvare. Ljudima je dosta lažnih obećanja i bajki. Potrebno je saniranje asfalta u navedenim ulicama. Također treba upisati grad na cijelu dužinu ceste da komunalna služba može reagirati na terenu. Potrebno je i postavljanje stupića te rukohvata tamo gdje postoji nogostup kako bi se svim osobama omogućio nesmetani prolazak i omogućiti im kretanje bez opasnosti po život. Nužno je ucrtavanje pješačkih prijelaza zbog velikog broja djece koja se kreću prema školi. Potrebno je urediti javne površine i pretvoriti ih u društvene sadržaje pogodne za dnevni boravak starijih i mladih osoba. Ovo su stvari o kojima ne bi trebali raspravljati u 2021. godini. Grad koji je uprihodio toliku količinu novca u zadnjih 10 godina ne smije dopustiti da ove osnovne stvari još nisu osigurane. Također, kroz program participativnog budžetiranja građanima bi, na nivou kotara, omogućili da sami odlučuju kako će potrošiti određeni dio sredstava iz gradskog proračuna. Ovim putem građanima dajemo povjerenje da raspolažu s dijelom javnog novca, jačamo partnerski odnos i povećavamo participaciju – poručuje Tropan.

Izbori 2021.

 

Pročitajte još

KRISTIĆ: Omogućimo građanima razvoj urbanih vrtova dodjelom državnog poljoprivrednog zemljišta

Dulist

ROKO IMA NOVO RADNO MJESTO ‘Morao sam poć’ s Vijeća razvoziti robu, moje su mi mušterije važne’

Dulist

RASKINUTI UGOVORI S KARIĆARIMA Franković: Raspisat ćemo novi natječaj i izabrati nove koncesionare

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija