Politika

Ivan Margaretić novi/stari predsjednik HSU-a DNŽ

Ivan Margaretić novi/stari predsjednik HSU-a DNŽ

Za predsjednika Hrvatske stranke umirovljenika DNŽ, ponovo je izabran dosadašnji predsjednik Ivan Margaretić.

Za potpredsjednice izabrane su Luce Gvozden i Mila Stančić.

Na današnjoj izbornoj skupštini koja je održana u hotelu Petka, uz predstavnike koalcijskih partnera iz Grada i Županije, nazočio je i predsjednik HSU-a i saborski zastupnik Silvano Hrelja.

-Mi smo posebna stranka jer smo najmlađa parlamentarna stranka, a najstariji smo po članstvu. Nemamo biti ambicija biti stranka koja će voditi sveukupnu državu politiku, već se želimo specijalizirati u području zdravstva, socijale, mirovinskog sustava i svijeta rada. Sve to traži puno energije jer su to osjetjiva pitanja – istaknuo je Hrelja dodavši kako je na ovom području teško opstati.

-No uspjeli ste zadovoljiti sve odnose, a u tome treba imati takta i zacrtati dugoročne ciljeve – naglasio je Hrelja izrazivši nadu da  prilikom idućeg posjeta Dubrovniku čuti kako su se povezali s EU fondovima radi ostvarenja nekih umirovljeničkih programa poput pomoći u kući.

-Uvodimo i novine poput toga da umirovljenici mogu radii do 4 radna sata ako na tržištu rada postoje takve potrebe – istaknuo je osvrnuvši se i na povećanje cijene dopunskog zdravstvenog osguranja sa 50 na 70 kuna.

-To je odredba iz 2009. Godine prema načelu jedinstvena usluga jedinstvena cijena. Morali smo je povisiti jer je postojala prijetnja da će osiguravajuće kuće uzimati samo one do 65 godina. Nakon uvođenja jedinstvene cijene dobili smo 50 000 više korisnika i taj je sustav sada održiv – zaključio je Hrelja. 

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist