Politika

‘Europa je budućnost Hrvatske’

Dubravka Šuica

Danas je u Amsterdamu održan sastanak predsjedništva Europske pučke stranke (EPP), najbrojnije grupacije u Europskom parlamentu. Glavne teme su socijalna tržišna ekonomija, održivost i energetski izazovi u gradovima i regijama,

te posebno važna tema kako povećati izlaznosti građana,  budući je u većini zemalja članica niska izlaznost na izbore za Europski parlament, a u Hrvatskoj je izašlo samo 20 posto.

-Od velike je važnosti informirati građane ne samo o strukturi, funkcioniranju i ulozi Europskog parlamenta, nego i o važnosti njihovog glasa, jer je Europski parlament jedino tijelo Europske unije u koje se članovi biraju direktno – naglasila je Šuica.

Skup je otvorio novoizabrani predsjednik EPP-a Joseph Daul, bivši nizozemski premijer Jan Peter Balkenede, te Michel Barnier, povjerenik Europske komisije za unutarnje tržište.  Na skupu sudjeluje i zastupnica Europskog parlamenta i voditeljica hrvatske EPP delegacije, Dubravka Šuica.

-Europa nije Bruxelles, Europa je briga za naše građane, Europa je budućnost naše zemlje, Europa su nova radna mjesta za mlade, Europa je održivost, zajedničko tržište i Europa je bolji život naših građana – istaknula je zastupnica Šuica.

Pročitajte još

Maro Kristić javno postavio niz pitanja o turizmu i Turističkoj zajednici grada Dubrovnika

Dulist

UHIĆEN BIVŠI POMOĆNIK NINE OBULJEN Davor Trupković prihvatio mito od 39 tisuća eura i Apple Watch

Dulist

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist