Kultura

‘ISTINA O GRADU SLOBODE’ Ne propustite koncert u Dominikanskoj crkvi

'ISTINA O GRADU SLOBODE' Ne propustite koncert u Dominikanskoj crkvi

Dubrovački simfonijski orkestar poziva građane na koncert u povodu blagdana Sv. Nikole i Dana dubrovačkih branitelja, a koji će u srijedu 7. prosinca u Dominikanskoj crkvi s početkom u 20 sati upriličiti oratorij „Istina o gradu slobode“.

Riječ je o oratoriju koj je skladan na tekstove msgr. dr. Želimira Puljića te stihove dr. Luka Paljetka.

Oratorij će izvesti DSO uz Mješoviti zbor Libertas, a koncertom će ravnati upravo dirigent Ivo Lipanović koji je 1994. godine ravnao praizvedbom u crkvi Male braće. Kao solistica će nastupiti proslavljena dubrovačka mezzosopranistica Dubravka Šeparović Mušović, a u ulozi naratora naći će se Sebastijan Vukosavić.

Dubrovnik je 6. prosinca 1991. proživljavao strahote, a u spomen na taj dan, bol i patnju Dubrovčana, nastalo je ovo djelo Đela Jusića koji je uz brojna priznanja i uspjehe, odnedavno i član akademije BiH.

Svaki od jedanaest stavaka oratorija „Istina o gradu slobode“ na svoj način vraća sjećanje na taj dan koji je i za Dubrovački simfonijski orkestar ostao u pamćenju. Naime, pogođen je krov ljetnikovca Pucić-Crijević koji je tada bio dom orkestra, čime su se oštetili i instrumenti te je napravljena velika šteta.

„Istina o gradu slobode“ podsjetit će nas na najteže dane dubrovačke povijesti i odati počast onima koji su se borili za Grad, a svi građani su dobrodošli te je ulaz na koncert slobodan.

Pročitajte još

[FOTO] 40 GODINA UMJETNIČKOG RADA Gradonačelnik primio Branimira Vidića Fliku

Dulist

Ivana Marija Vidović u uglednom žiriju Međunarodnog pijanističkog natjecanja Saint Paul TroisChâteaux

Dulist

OBILJEŽAVANJE 220. GODIŠNJICE SMRTI Koncert DSO-a u čast Ivana Mane Jarnovića

Dulist