Koronavirus u Hrvatskoj

ISTEKLA ODLUKA STOŽERA Od danas klubovi i barovi mogu raditi i nakon ponoći

ISTEKLA ODLUKA STOŽERA Od danas klubovi i barovi mogu raditi i nakon ponoći

U ponoć je istekla odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite kojom se ograničavalo radno vrijeme barova i klubova. Prema toj odluci barovi i klubovi smjeli su raditi do ponoći, a kako Stožer odluku nije produžio, od danas klubovi mogu raditi kao i prije odluke koja je inicijalno donesena 14. kolovoza pa produljena 27. kolovoza s rokom važenja do 7. rujna.

Zabrana rada klubovima nakon ponoći uvedena je nakon što su se, kako je rekao Stožer, klubovi, prvenstveno oni na Jadranu, pokazali kao mjesta širenja koronavirusa.

-Moram istaknuti nekoliko vezanih činjenica o ovih 180 novozaraženih. To je još mlađa dobna skupina nego jučer, u prosjeku 31 godina. Većina njih se može povezati s okupljanjima na jadranskoj obali – kazao je šef HZJZ-a Krunoslav Capak sredinom kolovoza. Dodao je tada da će nadležne inspekcije nastavljati kontrolirati rad ugostiteljskih obrta.

Stožer u međuvremenu nije dao objašnjenje kakva je situacija s klubovima u smislu širenja koronavirusa danas i zna se jedino da nije produžio odluku kojom se rad klubova ograničavao do ponoći, što je predstavljeno kao mjera kojom će se smanjiti širenje koronavirusa među mladima u izlascima, a riječ je o situacijama koje su iz Stožera često u posljednje vrijeme navodili kao epidemiološki posebno rizične, piše Index.

Više pročitajte ovdje.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist