Zanimljivosti

Imovinski cenzus za mlade podstanare

Grad Dubrovnik odlučio je promijeniti odluku o pravu na subvenciju troškova za najam stana. I to uvođenjem imovinskog cenzusa.

Time će se, prema riječima zamjenice gradonačelnika Tatjane Šimac Bonačić, postići pravednija raspodjela sredstva.
Naime, prema dosadašnjoj odluci subvencija troškova najma stana iznosila je 750 kuna, a pravo su mogli ostvariti punoljetni građani Grada Dubrovnika do navršenih 35 godina života koji imaju prebivalište na području Dubrovnika najmanje 5 godina i koji u svom vlasništvu nemaju nekretnine.

Novom Odlukom o ostvarivanju prava na subvenciju troškova za najam stana mladima uvodi se imovinski cenzus po kojem će pravo moći ostvarivati korisnici čiji dohodak po članu kućanstva mjesečno nije veći od prosječne isplaćene neto plaće u Republici Hrvatskoj u prethodnoj godini.
Kako se ističe u prijedlogu nove odluke, koju moraju usvojiti i gradski vijećnici 14. prosinca, novom odlukom iznos subvencije za samca iznosit će 400 kuna, za dvočlano kućanstvo 500, za tročlano kućanstvo 600, a za četveročlano i više 750 kuna.

Subvenciju troškova najma stana u prošlom je mjesecu ostvarivalo 170 korisnika, i to 57 samaca, 48 dvočlanih kućanstava bez djece, 35 tročlanih obitelji, 13 četveročlanih obitelji, 1 peteročlana i 1 šesteročlana obitelj , te 11 jednoroditeljskih obitelji.

Pročitajte još

Sajam u Lazaretima: od kovanih i drvenih predmeta do pršuta, sireva, igračaka…

Dulist

[FOTOGALERIJA] Procvjetao mjenduo u Župi dubrovačkoj!

Dulist

SLAVNA PROŠLOST REPUBLIKE Na današnji dan Dubrovčani odlučili: Ukida se ropstvo!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija