Sport

IJF GRAND SLAM Iva Oberan i Petrunjela Pavić među 6 hrvatskih natjecatelja u Tbilisiju

IJF GRAND SLAM Iva Oberan i Petrunjela Pavić među 6 hrvatskih natjecatelja u Tbilisiju

Gruzijska prijestolnica Tbilisi spremna je ugostiti najbolje judaše i judašice na još jednom IJF Grand Slamu. Od 24. do 26. ožujka 2023. IJF World Judo Tour nastavlja se u gradu velikih šampiona, olimpijski prvaci ovdje nastaju kao na pokretnoj traci u svakoj ozbiljnoj tvornici.
Iz Hrvatske se prema Tbilisiju uputilo šest natjecatelja, točnije dva seniora i četiri seniorke. Kao najbolje rangirana od šest odabranika tu je 23-godišnja Iva Oberan koja je trenutno na 23. poziciji Svjetske rang ljestvice u kategoriji -63kg. Za bodove koji vode na OI u Pariz 2024. hrvatski predstavnici borit će se zajedno s više od 415 natjecatelja iz 61 države. Među hrvatskom šestorkom je i Dubrovkinja Petrunjela Pavić.
-Godina je dosta dobro počela za mene, već na prvom turniru na Grand Prixu u Portugalu osvojila sam medalju i tako otvorila sezonu na najbolji mogući način. Nakon toga su uslijedili trening kampovi odnosno pripreme i nastup na Grand Slamu u Taškentu koji baš i nije bio najbolji gdje sam izgubila od Francuskinje u prvoj borbi. Ali evo, novo natjecanje, nova prilika za medalju, za nove bodove. Po prijavama izuzetno jak turnir, svi najbolji dolaze u Gruziju, tako da ne želim ništa unaprijed najavljivati, međutim u svakom slučaju dati ću sve od sebe i pokušati doći do samog kraja, odnosno do borbe za medalju i tako skupiti važne bodove. Ovo mi je ujedno i posljednje natjecanje prije Svjetskog prvenstva koje se početkom svibnja održava u Dohi. U svakom slučaju dati ću sve od sebe pa ćemo vidjeti kako će se to rezultirati – rekla je Oberan za Hrvatski judo savez.
Vrijedne bodove prikupila je u Portugalu kada je osvojila brončanu medalju, no uslijedio je taj spomenuti poraz u Uzbekistanu. Prokomentirala je u kakvoj je trenutno formi.
– Mislim da sam trenutno u dosta dobroj formi. Prošli tjedan sam se vratila s kvalitetnog Olimpijskog trening kampa u Nymburku (CZE) gdje sam zapravo prošla i analizirala sve svoje suparnice. Mislim da sam dosta dobro odradila, odlično sam se osjećala tako da mogu reći da sam u dobroj formi. Općenito ove godine dosta sam priprema prošla, dobro se osjećam, dobro radim, mislim da mi je forma na razini – rekla je Iva.
Među šest odabranih za svoje mjesto izborio se i Zlatko Kumrić koji je sezonu otvorio zaista dobro. Započeo je s brončanom medaljom na European Openu u Sofiji, da bi nastavio niz s finalom u Varšavi, odnosno srebrnom medaljom. Na nedavno održanom IJF Grand Slamu u Taškentu napokon je upisao pobjedu protiv Estonca Minaškina, ali već u drugom kolu ga iznenađuje Aaron Fara (AUT).
– Pa evo točno to, sve stoji, bez veze sam zaista izgubio, ušao prehladne glave, mislio sam da ću ga bez problema dobiti, jedna neopreznost, zabrljao sam ali mislim da sam u dobrom naletu i trebao bi ostatak sezone biti dobar, naravno bolje greška sada nego kasnije – rekao je Kumrić, koji je sigurno jedan od najiskusnijih boraca kojeg ćemo imati priliku gledati ovog vikenda u užarenoj atmosferi u Tbilisiju.
Sastav Hrvatske u Tbilisiju: -100kg Zlatko Kumrić; -100kg Marko Kumrić (oba AJK „Student“ – Split), -63kg Iva Oberan (JK Župa dubrovačka), -78kg, Petrunjela Pavić (JK Dubrovnik 1966), +78kg Ivana Maranić (JK Panda – Zagreb), +78kg Tina Radić (AJK Student – Split).
Iva Oberan nastupa u subotu, dok svi ostali izlaze na tatami u nedjelju.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr