Koronavirus u Hrvatskoj

HZJZ: COVID-potvrda može se dobiti isključivo putem eGrađana i u HZZO-u

Iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo reagirali su na netočnu informaciju prema kojoj je COVID-potvrdu moguće dobiti u HZJZ-u. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

‘Slijedom povećanog opsega upita građana i medija, primorani smo reagirati zbog netočnih informacija koje su izašle u javnosti, a koje se tiču izdavanja EU digitalnih COVID potvrda. Naime, domaći mediji prenijeli su netočnu informaciju kako je navedenu potvrdu moguće dobiti u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo (HZJZ). Ovim putem obavještavamo javnost kako je EU digitalnu COVID potvrdu moguće zatražiti isključivo putem sustava eGrađani i u uredima Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO).

Također, za sve tehničke upite vezane za izdavanje navedene potvrde potrebno je obratiti se Ministarstvu zdravstva RH ili Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje (HZZO). Osim definiranja pravila za izdavanje potvrda koja su nastala u dogovoru sa Stožerom civilne zaštite RH, Hrvatski zavod za javno zdravstvo nije uključen u proces izdavanja EU digitalnih COVID potvrda.

Bitno je naglasiti kako podatke o provedenim cijepljenjima građani mogu provjeriti na Portalu zdravlja, https://portal.zdravlje.hr u izborniku COVID-19. U slučaju dobivanja poruke Potrebno je urediti podatke o cijepljenju, najbolje je obratiti se u ustanovu u kojoj je osoba cijepljena radi ispravka podataka ili izabranom liječniku obiteljske medicine u slučaju da je potreban unos podataka’, poručili su iz HZJZ-a.

Foto: Screenshot

Pročitajte još

Talijani uvode jedne od strožih COVID mjera u svijetu

Dulist

Hrvatska je i dalje ‘crvena’

Dulist

Stožer je donio nove odluke

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija