Zanimljivosti

Humanitarni turnir u boćanju

Na terenu Boćarskog kluba Postranje uz Dan športa održan je Školski humanitarni turnir u kojem su sudjelovali učenici od prvog do osmog razreda OŠ Župa Dubrovačka i korisnici Centra Josipovac.

Turnir je zapravo prezentacija projekta učenika prvog razreda Područne škole Postranje, njihovih roditelja i učiteljice Kristin Fiedler, kojeg su ovi mališani pripremali tijekom školske godine. Učenici su do realizacije turnira ostvarivali razne zadaće, kojima su školski program približili stvarnom životu. Tako su igrajući se menadžera, glasnogovornika, dizajnera, promotora, voditelja… usvojili razne vještine i znanja na suvremen i što je najvažnije zabavan način. Kako i sam naslov poručuje „Najvažnije je sudjelovati“ pokazali su da , iako tako mali, mogu svojim radom i djelima mijenjati svoju svakodnevnicu i aktivno sudjelovati u oblikovanju društva u kojem žive, a stečena znanja uistinu primjenjivati u stvarnom životu.
 
Humanitarni karakter turnira i suradnja sa Centrom Josipovac, osvijestila je ne samo kod nositelja projekta, već i kod svih natjecatelja, važnost uvažavanja i prepoznavanja različitih društvenih grupa i specifičnih potreba, te prihvaćanje različitosti kao temelja i polazišta suvremenog društva koje će uskoro o njima i ovisiti.
Uz pomoć Štefija Ljubimira, don Roberta Čibarića te pod pokroviteljstvom BK Postranje, natjecanje je uspješno održano u veselom športskom ozračju. I ovaj put, nakon nedavno održane predstave Amaterskog teatra Kolarin i niza koncerata u organizaciji don Roberta Čibarića ,izvor Bravinjac je  zasjao starim sjajem tradicionalnog mjesta okupljanja.

 

Pročitajte još

SLAVNA PROŠLOST REPUBLIKE Na današnji dan Dubrovčani odlučili: Ukida se ropstvo!

Dulist

Na WhatsAppu odsad možete slati poruke samima sebi

Dulist

USUSRET FESTI Ne propustite slatke i slane radionice u DEŠI

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija