Zanimljivosti

Getaldići balali u nošnjama

Razdragani i veseli učenici Osnovne škole „Marina Getaldića“ bogatim su i zanimljivim programom pobrali ovacije okupljenih roditelja na današnjoj proslavi Dana škole u dvorištu škole Centar.

 
Na kraju školske godine, kako je i red, ravnateljica Jadranka Dabrović okupljenima je predstavila brojne uspjehe učenika ove jedinstvene škole u zagrljaju Grada, od natjecanja u znanju, preko brojnih sportskih i drugih uspjeha. A program koji je predstavio maštu i kreativnu snagu mladih generacija, oduševio je raznovrsnošću.
Ipak, najveći pljesak sačuvan je za kraj i „prvašiće“ koji su svoju prvu školsku godinu proveli u upoznavanju s folklornom baštinom zavičaja, a usvojene plesne vještine, koje suučili u školi uz stručno vodstvo Matea Čanića, pokazali su sjajnom izvedbom „Linđa“. Svi odreda obučeni u narodne nošnje, prevođeni učiteljicama Đurđicom i Silvanom, uz zvuke lijerice balali su u kolopletu šarenila nošnji i širokih dječjih osmjeha.
 
Kada se tome pridodaju sjajni literarni radovi kojima se njeguje zavičajni govor i dubrovačke riječi, sigurno je kako će učenici male i velike škole, Getaldići znati njegovati i poštivati tradiciju i baštinu koja ih okružuje te obogaćuje i gradi njihov identitet.

 

Pročitajte još

Čak 60 natjecatelja na Prvenstvu upravljanih jedrilica Dragon Force 65!

Dulist

ĐURO LUBURA ‘Kad mobitel dođe u ruke istražitelja, teško je sakriti poruke’

Dulist

Pričaonica i radionica ‘Kako je sveti Vlaho postao zaštitnik Dubrovnika’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija