Zanimljivosti

Eko-Omblići slave Svjetski dan okoliša

Povodom 40 obljetnice Svjetskog dana okoliša 5. lipnja, eko-aktivisti Zelenog Sunca i mladi Eko-Omblići organiziraju program eko dana pod nazivom „Volim i čuvam svoj okoliš!“ i temom „Za čisti zrak zahvali prašumama!“.

Tako će mladi eko-aktivisti u subotu, 2. lipnja, u 11 sati u Eko parku Ombla u Mokošici pituravati zidove Eko parka eko bojama , saditi cvijeće i uređivati dječja igrališta po Mokošici. Završetak eko-akcije očekuje se oko 12.50 sati.

U utorak, 5.lipnja, na Svjetski dan okoliša u 10.30 ispred Sponze na Stradunu, s udrugom Deša Dubrovnik, Dječjim vrtićem Pile i Gruž promotivno će se prodavati platnene vrećice pod motom “Dubrovnik Grad bez plastičnih vrećica, Hrvatska bez plastičnih vrećica i cijela Planeta Zemlja bez plastičnih vrećica!“ (prodaja će biti i humanitarnog  karkatera, cijeli prilog ide za Udrugu distrofičara i cerebralne paralize Dubrovačko-neretvanske županije).

Tom prigodom djeca i mladi imat će likovno-kreativnu radionicu te izbor najbolja tri likovna uradka na temu “Volim i čuvam svoj okoliš!“. Završetak eko akcije očekuje su u 13 sati.

U subotu, 9.lipnja u 10 sati brodom Postira Eko-Omblići kreću iz Gruža na prelijepi, zeleni i slikoviti otok Koločep gdje će imati ekološko-edukativni izlet, rekreaciju i usvajanje dupina Jure.

Povratak brodom u Grušku luku očekuje se oko 19 sati, a u Mokošicu u 19.25 sati.

Pročitajte još

Ugrijalo more, trk na plažu!

Dulist

[FOTO] KOROSANTE Ljepota vjere i tradicije na Lopudu

Dulist

OTVORENE PRIJAVE Ljetna škola crtanja za djecu školskog uzrasta

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija