Koronavirus u Hrvatskoj

Hrvatska ima 146 novih slučaja zaraze koronavirusom, dvije osobe preminule

Hrvatska ima 146 novih slučaja zaraze koronavirusom, dvije osobe preminule

Hrvatska ima 146 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Izvijestio je na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite ministar zdravstva Vili Beroš. Trenutno je aktivno 2650 slučajeva. Četrnaest osoba je na respiratoru, a dvije osobe su preminule.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 10269 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 186 preminulo, 7434 se oporavilo. U samoizolaciji je trenutno 8681 osoba. Do danas je ukupno testirano 168 229 osoba, od toga 1591 u posljednja 24 sata.

Ministar Davor Božinović podsjetio je kako u pojedinim županijama od danas stupaju na snagu nove mjere, a među njima je i Dubrovačko-neretvanska županija koja je ograničila broj osoba na svadbama i sprovodima te obiteljskim okupljanjima, a maske su obveze na izložbama, manifestacijama, misnim slavljima… ako se održavaju u zatvorenim prostorima. Donesena je i odluka o zabrani prelaska graničnog prijelaza do 15. rujna, a odnosi se na sve osobe iz trećih zemalja. Riječ je o već ranije donesenoj odluci koja se ovim produljuje.

 

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist