Županija

Hotel Šipan se prodaje za 16,4 milijuna eura

Na sjednici Županijske skupštine u iduću srijedu pred vijećnicima će se naći prijedlog za neprihvaćanje ponude trgovačkog društva Casalinus d.o.o. za prodaju tri nekretnine sveukupne površine 1155 metara četvornih u Luci Šipanskoj.

Točnije, riječ je o zgradi Hotela Šipan (846 metara četvornih) te dvije čestice označene kao putevi od 202, odnosno 107 metara četvornih. Ponuda je teška 16 milijuna i 346 tisuća eura.

Inače, prema sudskom registru, tvrtka Casalinus d.o.o. registrirana je u Zagrebu s temeljnim kapitalom 1,4 milijuna kuna. Kao vlasnik tvrtke navodi se britanska tvrtka Pasiphae 1908 Limited. Predsjednik uprave tvrtke Casalinus je Zdenko Leko, inače bivši pomoćnik generalnog direktora pokojnog Anđelka Leka (nisu u rodu) u tvrtci HUP Zagreb.

Bio je i direktor Dubrovačkih vrtova sunca i švicarske investicijske tvrtke iO Adria. Iz sudskog registra može se saznati da iO Adria od kraja svibnja ove godine više nije osnivač Casalinusa, već je to sad spomenuta Pasiphae 1908 Ltd.

Foto: Hotel Šipan

Pročitajte još

AGROTURIZAM KONAVLE Pješačka tura ove nedjelje na području Čilipa

Dulist

UKUPNO 23 NAGRADE Ovo su najbolji župski sportaši u 2022.!

Dulist

ŽUPANOV PRIJEM UZ DAN DRŽAVNOSTI ‘Nikada nećemo zaboraviti junaštvo naših branitelja’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija