Županija

POTPISAN UGOVOR Za novu operativnu rivu na Korčuli osigurano 950 tisuća kuna

POTPISAN UGOVOR Za novu operativnu rivu na Korčuli osigurano 950 tisuća kuna

Ugovor vrijedan 950 tisuća kuna, a koji se tiče sufinanciranja izgradnje nove operativne rive uz trajektni pristan Dominče – otok Korčula potpisan je danas u palači Ranjina. Potpisali su ga župan Nikola Dobroslavić i ravnatelj Županijske lučke uprave Korčula Vedran Leleković.

Vrijednost ovog Ugovora dio je ukupnih sredstava u iznosu od 10 milijuna kuna koliko vrijedi izgradnja nove operativne rive uz trajektni pristan Dominče, financiranu, osim Županije, sredstvima Županijske lučke uprave Korčula te Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Županija je inače putem četiri lučke uprave kojima je osnivač, nadležna nad 81. lučkim područjem luka otvorenih za javni promet županijskog i lokalnog značaja u kojima se kontinuirano provode radnje na održavanju, zaštiti i daljnjem razvoju.

Prostornim planovima, strategijama povezivanja te utvrđenim ciljevima u poboljšanju povezivanja otoka na području Županije s kopnom te ova sredstva dodijeljena Županijskoj lučkoj upravi Korčula predstavljaju daljni napredak u otočkoj infrastruturi, na čemu će Županija i dalje raditi.
Početak radova na ovom projektu očekuju se uskoro.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist