Politika

HNS o zemljištu poviše Fine: Umjesto igrokaza od gradonačelnika tražimo javni sastanak

Zašto je gradonačelnik dopustio da se stavljanje pješačke staze ispod Vila Palme na popis komunalne infrastrukture nađe na stolovima gradskih vijećnika tek sada umjesto u svibnju prošle godine? – pitaju se iz HNS-ove podružnice Dubrovnik.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

‘Naime, investitor na toj lokaciji zahtjev za građevinskom dozvolom predao je u travnju 2020. godine, pa možemo samo posumnjati kako je gradonačelnik, koji očito interese Grada i naših sugrađana brani tek prividno, na posljednjoj sjednici gradskog vijeća odigrao još jedan performans. Tako smo umjesto zaštite naših interesa dobili samo prazne riječi kroz unaprijed uvježban govor od kojeg građani neće imati nikakvu korist. Pitamo se i zašto on i stručne službe Grada nisu prethodno obavili neophodne sastanke s investitorom s ciljem pronalaska rješenja na obostranu korist te zbog čega planirani projekt o kojem se već dugo šuška po kuloarima nije javno prezentiran? Naposljetku, zašto je dopustio šutnju administracije?
Vjerojatno je ovo potezanje s investitorom trebalo trajati dok ne prođu lokalni izbori. Ali taj igrokaz ima jednu značajnu manu, a to je da nakon izbora na čelu Grada neće biti HDZ već nova gradska uprava koja će se uistinu boriti za interese naših sugrađana.
Do tada tražimo da Grad i Upravni odjel prikažu javnosti projekt, kako bi se vijećnici mogli konzultirati sa stručnjacima iz područja urbanizma, arhitekture i prometa te da se organizira javni sastanak između gradonačelnika, gradskih vijećnika, predstavnika Zaklade Mihanović, investitora i njihovih projektanata i da na njemu svatko iznese svoje stavove.
Zaključno, dubrovački HNS najoštrije osuđuje neprofesionalnost gradonačelnika i pokušaj plasiranja niza neistina građanima i vijećnicima. Ovakvim postupanjem gradonačelnik je još jednom potvrdio da mu nije stalo niti do Grada niti do sugrađana i da nije dorastao za ulogu prvog čovjeka Grada koji bi trebao biti privlačan i ugodan za život svih svojih stanovnika, ali i poželjan partner za poduzetnike. Zapravo, samo je opet potvrdio da mu je isključivi cilj – osobna korist te da očito svoju budućnost namjerava kupiti na teret građana’, poručuju iz HNS-ove podružnice Dubrovnik.

Pročitajte još

JELKA TEPŠIĆ Poštujemo Grad i građane i zato mijenjamo smjer prema održivom turizmu

Dulist

Dubrovačka bošnjačka stranka podržala kandidata za župana Nikolu Dobroslavića

Dulist

ANDRO VLAHUŠIĆ ‘3 milijarde kuna tek su početak – u Dubrovnik ponovno dovodimo svjetske produkcije!’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija