Hrvatska

HDZ gubi po cijeloj Hrvatskoj

Prema velikom istraživanju javnog mnijenja uoči raspisivanja parlamentarnih izbora, kojeg je za RTL provela agencija GFK, od 14. do 28. listopada na reprezentativnom uzorku od 4 tisuće ispitanika,

odnosno 400 u svakoj izbornoj jedinici – Kukuriku koalicija bi trebala slaviti u svih deset izbornih jedinica.

U 8. izbornoj jedinici, koja obuhvaća Istarsku županiju i zapadni dio Primorsko-goranske županije Kukuriku koalicija osvaja čak 12 mandata, a dva mandata bi mogao izboriti HDZ.

Samo jedan mandat manje (11) Kukuriku koalicija bi trebala osvojiti u 3. izbornoj jedinici koja obuhvaća Krapinsko-zagorsku županiju, Varaždinsku županiju i Međimursku županiju. Danas vladajući HDZ i u ovom dijelu Hrvatske može računati samo na dva mandata.
Najjače HDZ-ovo uporište i dalje je 9. izborna jedinica koja obuhvaća Ličko-senjsku županiju, Zadarsku županiju, Šibensko-kninsku županiju i sjeverni dio Splitsko-dalmatinske županije.

U X. izbornoj jedinici HDZ bi, s nositeljem Brankom Bačićem mogao osvojiti četiri madata, a Kukuriku koalicija s Arsenom Baukom čak 9.

Najveći gubitnik po ovom istraživanju je Hrvatska seljačka stranka koja ne prelazi prag ni u jednoj izbornoj jedinici. Glavaševi puleni iz HDSSB-a imali bi tri mandata, koliko su osvojili i na prošlim izborima, a u Sabor bi ušao i najpopularniji  HSLS-ovac, povratnik u politiku Dražen Budiša.

Službena kampanja tek počinje, a odluka onih 32 posto koji su sad neodlučni mogla bi biti presudna.

Pročitajte još

NOVA KAMPANJA HTZ-A NA 14 TRŽIŠTA Cilj je privući turiste u Hrvatsku u srcu sezone

Dulist

RASPISAN NATJEČAJ Traži se novi direktor Hrvatske turističke zajednice

Dulist

OVOG UTORKA Kreće isplata nacionalne naknade starijim osobama za travanj

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija