Kultura

‘GRAD PO ZIMI’ Mali velikani Luka Capora

Ovoga, trinaestog petka po redu, u ‘betuli po mjeri čeljadi Grada’, Fontani, otvorena je izložba slike Konavljanina Luka Capora. Kada su Maro i Baro otkucali točno deset sati i tri minute sliku su otvorili Jozo i Bobo, a na slici i jesu baš oni.

Drugi petak zaredom u Fontani se prikazuje karikatura, pa je Mišo Baričević rekao kako je ‘karikatura sastavni dio umjetnosti, i svatko za sebe može naći nešto zanimljivo u betuli’.

– I kada su na Stradunu bile adventske kućice i sada kada su nekakve svemirske, ma i kad nam je Stradun auto salon, naša betula Fontana živi! – dodao je Boris Njavro.

Luko Capor ovom slikom kako su rekli ‘dva mala, ali velika čovjeka našega Grada’ pridružio se izložbenom dijelu programa ‘Grad po zimi’ nazvan ‘Jedna betula, jedan umjetnik, jedan rad, jedan dan’. A ovaj petak je i rođendan gospara Luka pa se održao i tratamenat u Ulici od polača. Fontana je bila puna ‘domaće čeljadi Grada’, a tko se sve zabavio pogledajte u fotogaleriji.

 

Pročitajte još

Dubrovačka umjetnica Katarina Ivanišin Kardum otvara izložbu ‘Isto nebo’ u MSU galeriji

Dulist

PLES I GLAZBA U DVORU Bogat program povodom Međunarodnog dana muzeja

Dulist

WOLFGANG PAV ‘OTKRIO’ NIKA NARDELLIJA ‘Bio je vrhunski političar i jedini civilni dužnosnik iz Dubrovnika u više od 100 godina Monarhije’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija