AktualnoKome zidine

Grad na zidine mora vratiti zastave DPDS-a

Grad na zidine mora vratiti zastave DPDS-a

Općinski sud u Dubrovniku danas je donio nepravomoćnu presudu u korist Društva prijatelja dubrovačke starine u sporu s Gradom Dubrovnikom oko zastava.

Grad Dubrovnik, nepravomoćno je presuđeno, mora sa zidina ukloniti svoje zastave i vratiti one Društva prijatelja dubrovačke starine, koje su komunalni redari skinuli u akciji početkom travnja. Tada su podsjetimo po nalogu  gradonačelnika Anfdra Vlahušića gradski komunalni redari skinuli zastave Društva prijatelja dubrovačke starine sa dubrovačkih zidina, odnosno sa tvrđava  Revelin, Minčeta, Lovrijenac, Bokar, i Sv. Ivan.

Umjesto njih postavljene su zastave Grada Dubrovnika, a pri tome je upotreijebljenja i „sila” budući da su se kliještima provaljivale brave i katanci na vratima zidina. Zbog nasilnog skidanja zastava Društvo je podnijelo posjedovnu tužbu, koja je danas, dakle, nepravomoćno riješena u njihovu korist.
 
Osim skidanja gradskih i vraćanja zastava Društva, Grad se po nepravomoćnoj presudi ubuduće treba suzdržavati od takvih protupravnih postupanja.

Pročitajte još

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist