Aktualno

Grad na zidine mora vratiti zastave DPDS-a

Općinski sud u Dubrovniku danas je donio nepravomoćnu presudu u korist Društva prijatelja dubrovačke starine u sporu s Gradom Dubrovnikom oko zastava.

Grad Dubrovnik, nepravomoćno je presuđeno, mora sa zidina ukloniti svoje zastave i vratiti one Društva prijatelja dubrovačke starine, koje su komunalni redari skinuli u akciji početkom travnja. Tada su podsjetimo po nalogu  gradonačelnika Anfdra Vlahušića gradski komunalni redari skinuli zastave Društva prijatelja dubrovačke starine sa dubrovačkih zidina, odnosno sa tvrđava  Revelin, Minčeta, Lovrijenac, Bokar, i Sv. Ivan.

Umjesto njih postavljene su zastave Grada Dubrovnika, a pri tome je upotreijebljenja i „sila” budući da su se kliještima provaljivale brave i katanci na vratima zidina. Zbog nasilnog skidanja zastava Društvo je podnijelo posjedovnu tužbu, koja je danas, dakle, nepravomoćno riješena u njihovu korist.
 
Osim skidanja gradskih i vraćanja zastava Društva, Grad se po nepravomoćnoj presudi ubuduće treba suzdržavati od takvih protupravnih postupanja.

Pročitajte još

LUKA ROKOLJ O OBRAZOVANJU U ŠKOTSKOJ Kao programer mogu raditi s bilo kojeg mjesta u svijetu, ali doma je najljepše!

Maria Prkut

INTERVENCIJE PRODUŽENOG VIKENDA Helikopterom do KBC-a Split prevezeni pacijenti s Korčule i iz Ploča

Dulist

Hotel Croatia odvaja se od Jadranskih luksuznih hotela

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija