Aktualno

Grad na zidine mora vratiti zastave DPDS-a

Općinski sud u Dubrovniku danas je donio nepravomoćnu presudu u korist Društva prijatelja dubrovačke starine u sporu s Gradom Dubrovnikom oko zastava.

Grad Dubrovnik, nepravomoćno je presuđeno, mora sa zidina ukloniti svoje zastave i vratiti one Društva prijatelja dubrovačke starine, koje su komunalni redari skinuli u akciji početkom travnja. Tada su podsjetimo po nalogu  gradonačelnika Anfdra Vlahušića gradski komunalni redari skinuli zastave Društva prijatelja dubrovačke starine sa dubrovačkih zidina, odnosno sa tvrđava  Revelin, Minčeta, Lovrijenac, Bokar, i Sv. Ivan.

Umjesto njih postavljene su zastave Grada Dubrovnika, a pri tome je upotreijebljenja i „sila” budući da su se kliještima provaljivale brave i katanci na vratima zidina. Zbog nasilnog skidanja zastava Društvo je podnijelo posjedovnu tužbu, koja je danas, dakle, nepravomoćno riješena u njihovu korist.
 
Osim skidanja gradskih i vraćanja zastava Društva, Grad se po nepravomoćnoj presudi ubuduće treba suzdržavati od takvih protupravnih postupanja.

Pročitajte još

POZIV GRAĐANIMA Predložite lokacije za nadzor brzine!

Dulist

‘KOLIKI PROSTOR!’ ‘Miovića šuma’ svakog dana s novim vizurama, a od ‘šume’ više nema ni traga!

SNAGA TRADICIJE Cvjetnica i blagoslov poma ispred crkve sv. Vlaha

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija