Hrvatska

GORIVO POSKUPLJUJE Koje će nas cijene dočekati sutra na benzinskim stanicama?

Vlada je danas na telefonskoj sjednici donijela Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata. Uredbom se prelazi na (14) četrnaestodnevno obračunsko razdoblje, a zbog jačanja tečaja američkog dolara kojim se trguje na naftnim tržištima cijene naftnih derivata su porasle, navode u svom priopćenju.

Marže u Uredbi su iste kao i u prethodnom razdoblju: 0.65 kn/litri za benzin i 2.80 kn/kilogramu za UNP smjesa propan-butan. Cijena plavog dizela ostaje fiksirana na 8.49 kn/litri, a UNP smjesa propan-butan u bocama na 13.49 kn/kilogramu.

Nove cijene iznosit će:  10.72 kn/litri za benzinsko gorivo (povećanje od 23 lipe), 12.30 kn/litri za dizelsko gorivo (povećanje od 11 lipa), 10.01 kn/kilogramu za UNP za spremnike (povećanje od 2 lipe),  8.49 kn/litri za plavi dizel, te 13.94 kn/kilogramu za UNP za boce.

Da nema mjera Vlade cijene bi iznosile 12.60 kn/litri za benzinsko gorivo, 14.35 kn/litri za dizelsko gorivo,  11.86 kn/kilogramu za UNP za spremnike, 9.57 kn/litri za plavi dizel, te 16.59 kn/kilogramu za UNP za boce.

Pročitajte još

Glas poduzetnika upozorava na ozbiljne posljedice uvođenja ‘poreza na extra profit’

Dulist

BESPLATNA ZA GRAĐANE Uz pomoć euroHR aplikacije lako preračunajte kune u eure

Dulist

Naša ‘osobna’ proglašena jednim od najljepših identifikacijskih dokumenata

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija