Aktualno

GOOGLE RADIONICA Što se sve moglo naučiti na ‘Digitalnoj garaži’?

GOOGLE RADIONICA Što se sve moglo naučiti na 'Digitalnoj garaži'?

U sklopu nacionalne turneje, Google je u suradnji  s HGK Županijskom komorom Dubrovnik  i Algebrom, u četvrtak u hotelu Adria u Dubrovniku održao radionicu pod nazivom ‘Digitalna garaža’.

Algebrina predavačica Matea Brstilo, prezentirala je sudionicima mogućnost digitalnog svijeta. Cilj ove radionice je da se pomogne malim i srednjim tvrtkama ubrzati rast te im omogućili pristup globalnom tržištu.

Jaz u posjedovanju digitalnih vještina jedan je od najvećih izazova u Europskoj uniji. Prema Europskoj komisiji, gotovo polovica EU stanovništva (47 posto) nema odgovarajuće digitalne vještine, dok će u bliskoj budućnosti 90 posto radnih mjesta zahtijevati neku razinu digitalnih vještina. Europska komisija procjenjuje da će do 2020. godine 825 000 radnih mjesta ostati nepopunjeno jer osobe neće imati odgovarajuću razinu digitalnih vještina. Da bi uspjeli u novoj digitalnoj eri, zemlje trebaju potaknuti lokalno poduzetništvo i razvijati digitalne vještine kako bi pomogli pojedincima i poduzetnicima iskoristiti puni potencijal internetskih alata i ostvariti uspjeh online. S ciljem da se treninzi digitalnih vještina učine dostupnijima svim zainteresiranima Google je prošle godine lansirao novu online platformu za hrvatske građane koja se razvila u obuku uživo diljem zemlje.

Pročitajte još

[FOTO] LEONARDA TIKVICA ‘PEP konferencija je prilika mladima za čuti iskustva stručnjaka iz prve ruke’

Nora Di Leo

Uskoro kreće energetska obnova ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist

Kakvo nas ljeto očekuje?

Dulist