Aktualno

Andru presušio bazen!

Andru presušio bazen!

Zbog izvanrednih radova na vodoopskrbnoj mreži voda na području Imotice nije za piće. Dovršetak radova očekuje se 3. studenog do 12 sati – uputili su u četvrtak 2. studenog obavijest za javnost iz gradskog poduzeća Vodovod Dubrovnik.

Foto: Novasol

I to bi bila tek još jedna takva informacija u nizu, da iz Vodovoda istu nisu ponovili još četiri puta. Točnije, u petak i subotu, 3. i 4. studenog, javili su kako voda u Imotici nije za piće ‘zbog nastavka izvanrednih radova’, s tim da su dovršetak radova najavili za idući dan u 11 sati, a u nedjelju 5. studenog kako voda nije za piće ‘zbog dovršetka radova’, koji bi trebali biti zgotovljeni u ponedjeljak 6. studenog u 11 sati. Činilo se kako nakon četiri dana agonije stanovnici Imotice, tog pitomog mjestašca u općini Dubrovačko primorje, najpoznatijeg kao rodnom mjestu bivšeg dubrovačkog gradonačelnika Andra Vlahušića, konačno mogu odahnuti. Al’ ne lezi vraže!

‘Hladan tuš’ iz Vodovoda
U jutro ponedjeljka 6. studenog, dok su Imotičani već isplanirali što će prvo oprati, iz Vodovoda im je stigao ‘hladan tuš’:
– Zbog tehničkih poteškoća u vodoopskrbnom sustavu JP Komunalno Neum voda na području Imotice voda do daljnjega nije za piće – stajalo je u obavijesti. Dakle, ne samo da više nema nekog ‘nadobudnog’ datuma za konačni kraj radovima, već se isti ti radovi prolongiraju ‘zbog tehničkih poteškoća’, a voda Imotičanima nije za piće do daljnjega! Kad smo shvatili da je vrag odnio šalu kontaktirali smo odgovorne u Vodovodu kako bismo saznali zašto naš bivši gradonačelnik i njegovi sumještani još dugo neće do pitke vode. Saznali smo kako bit problema leži u činjenici da se naselje Imotica vodom opskrbljuje iz Vodoopskrbnog sustava Javnog poduzeća Komunalno Neum, odnosno da su ‘tehnički problemi razine vode u zahvatu izvorišta Blace uzrok prekida isporuke vode s tog izvorišta’. Najkraće rečeno, zbog manjka oborina presušilo je vrelo u Hercegovini pa su Imotičani ostali bez vode!

Voda nije za piće
Ipak, iz JP Komunalno Neum ovaj su problem premostili spajanjem Imotice na vodoopskrbni sustav Svitava-Moševići, ali ni to nije prošlo bez problema. — Problemi su hidrometeorološke naravi, točnije zbog smanjene izdašnosti crpilišta Blace u Bosni i Hercegovini, a iz kojeg se napaja područje naselja Imotice temeljem ugovora između JP Komunalno Neum i Vodovoda Dubrovnik. Kako se još uvijek (utorak 7. studenog u 8 sati ujutro, op. a.) situacija nije popravila, JP Komunalno Neum za sada područje Imotice opskrbljuje vodom iz vodoopskrbnog sustava Svitava-Moševići. S obzirom na kvalitetu vode u pogledu zdravstvene ispravnosti, ona ne odgovara uvjetima Zakona o vodi za ljudsku potrošnju i nije za piće – objasnili su nam iz dubrovačkog Vodovoda te na kraju dodali kako će odmah po zaprimanju izvješća od JP Komunalno Neum o normalizaciji stanja Vodovod Dubrovnik pravodobno obavijestiti javnost.

Pročitajte još

PRAZNIK RADA Omastite brkove grahom, ali i kubanskom delicijom

Dulist

OBJAVLJENA SATNICA Rafale će sutra letjeti i nad Dubrovnikom!

Dulist

[FOTO] NA PILAMA Djelatnici Hitne pomoći educirali su o važnosti pružanja prve pomoći

Dulist