Grad

Franković o dočeku Nove godine: Ponude su bile neozbiljne, tražimo zvijezdu za širu regiju

nova godina stradun18

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković rekao je u četvrtak u Dubrovniku kako je natječaj za izvođača za novogodišnji doček poništen jer su pristigle ponude bile neozbiljne te nisu zadovljavale tražene kriterije.
Iz Turističke zajednice grada Dubrovnika u srijedu su priopćili da su na natječaj pristigle tri ponude od dva ponuđača Udruga Extempora i tvrtke Scardona , a donesen je zaključak da nijedna ponuda ni formalno ni programski ne zadovoljava tražene kriterije.
– Odlučili smo se na jedan novi model, cijeli sustav Zimskog festivala će ubuduće voditi Dubrovačke ljetne igre. Imamo javnu ustanovu koja je sposobna organizirati velike festivale, pa zašto onda ne bi vodili organizaciju zimskog festivala. U sljedećih 15 do 20 dana odabrat ćemo izvođača za novogodišnji doček na Stradunu, imat ćemo cijeli program Zimskog festivala koji će početi 2. prosinca i završiti u prvim danima siječnja. Želimo napraviti jedan program koji će biti prihvatljiv široj regiji. Na takav način tražimo zvijezdu koja bi napunila Stradun i dubrovačke hotele koji su odlučili raditi zimu, ali i privatni smještaj – rekao je dubrovački gradonačelnik te dodao kako će budžet za cjelokupni Zimski festival bit oko dva milijuna kuna.
Upitan hoće li ove godine biti kućica na Stradunu, oko čega su se prošlih godina lomila koplja, Franković je odgovorio kako će kućice sigurno biti u povijesnoj jezgri, no kako točnu lokaciju u ovom trenutku ne može reći.
”Smatram da kućice trebaju biti i na Stradunu i na Gundulićevoj poljani, i na Brsaljama, ali i u Lapadu. Tamo će biti dio Zimskog festivala usmjeren prema djeci – zaključio je on.

Pročitajte još

Zamjenica Tepšić na panelu ‘Studiraj i treniraj’

Dulist

PROCJENA PRIVATNOG KAPACITETA GRADA Zimi 1.200 stanovnika uz 4 tisuće postelja koje zjape prazne!

Andrea Falkoni Račić

Pročelnica Ivana Brnin na panelu o Smart City rješenjima

Dulist