Grad

Franković: Produžili smo rok, ako se za sedam dana ne vrate radnici na gradilište pročistača, raskidamo ugovor

Franković: Produžili smo rok, ako se za sedam dana ne vrate radnici na gradilište pročistača, raskidamo ugovor

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković rekao je u četvrtak u Dubrovniku kako je produžio tvrtkama Suez i Skladgradnji rok za povratak radnika na gradilište pročistača na rijeci Ombli za tjedan dana, nakon čega će uslijediti raskid ugovora i raspisivanje novog natječaja.

-Nakon sastanaka s predstavnicima tvrtki Skladgradnja i Suez, Grad Dubrovnik im je dao do znanja da ćemo poštivati činjenicu da su njihovi dogovori u visokoj fazi i da očekujemo da će radnici biti na gradilištu u roku od tjedan dana. Nakon toga raskinut ćemo ugovor s tvrtkom Suez i raspisati novi natječaj za projekt pročistača. Svi rokovi su istekli, 30. lipnja je uređaj trebao biti gotov –  rekao je Franković te dodao kako je projket trenutno na 14 posto izvedenih radova.

– To nam nije prihvatljivo i ako se radnici ne vrate idemo po novog izvođača. Rok izgradnje će se onda produžiti za nekih osam do devet mjeseci. Sigurno ćemo ići u naplatu penala, ali ugovor je takav da nažalost možemo naplatiti jedino pet milijuna kuna penala. To je problematično kod ovog ugovora i projekta. Javna nabava nije napravljena sukladno projektnoj dokumentaciji jer je nije bilo. Počelo je naopako i čini se kako će se i naopako završiti –  rekao je Franković te dodao kako projektna dokumentacija još uvijek nije dostavljena.

Inače, projekt izgradnje pročistača vrijedan je oko 57 milijuna kuna.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist