Grad

Franković: Produžili smo rok, ako se za sedam dana ne vrate radnici na gradilište pročistača, raskidamo ugovor

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković rekao je u četvrtak u Dubrovniku kako je produžio tvrtkama Suez i Skladgradnji rok za povratak radnika na gradilište pročistača na rijeci Ombli za tjedan dana, nakon čega će uslijediti raskid ugovora i raspisivanje novog natječaja.

-Nakon sastanaka s predstavnicima tvrtki Skladgradnja i Suez, Grad Dubrovnik im je dao do znanja da ćemo poštivati činjenicu da su njihovi dogovori u visokoj fazi i da očekujemo da će radnici biti na gradilištu u roku od tjedan dana. Nakon toga raskinut ćemo ugovor s tvrtkom Suez i raspisati novi natječaj za projekt pročistača. Svi rokovi su istekli, 30. lipnja je uređaj trebao biti gotov –  rekao je Franković te dodao kako je projket trenutno na 14 posto izvedenih radova.

– To nam nije prihvatljivo i ako se radnici ne vrate idemo po novog izvođača. Rok izgradnje će se onda produžiti za nekih osam do devet mjeseci. Sigurno ćemo ići u naplatu penala, ali ugovor je takav da nažalost možemo naplatiti jedino pet milijuna kuna penala. To je problematično kod ovog ugovora i projekta. Javna nabava nije napravljena sukladno projektnoj dokumentaciji jer je nije bilo. Počelo je naopako i čini se kako će se i naopako završiti –  rekao je Franković te dodao kako projektna dokumentacija još uvijek nije dostavljena.

Inače, projekt izgradnje pročistača vrijedan je oko 57 milijuna kuna.

Pročitajte još

DUMAME I TINTILINIĆI Zabava u Uvali za malenu Luciju

Dulist

Obnavlja se cesta između Dubravice i Trstenoga, vrijednost radova 300 tisuća eura

Dulist

ZAPOČELI RADOVI VRIJEDNI 137 TISUĆA EURA Obnavlja se nogostup u Svetom Jakovu i Mokošici

Dulist