Grad

FRANKOVIĆ I BUTKOVIĆ PORUČILI PAŠALIĆU Lapadska obala je projekt od javnog interesa

FRANKOVIĆ I BUTKOVIĆ PORUČILI PAŠALIĆU Lapadska obala je projekt od javnog interesa

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković komentirao je ovog četvrtka situaciju oko radova na Lapadskoj obali za koju se čeka rješenje Visokog upravnog suda nakon tužbe vlasnika Marine Frapa Franja Pašalića te žalbe koju je Grad Dubrovnik uložio na odluku Upravnog suda u Splitu o obustavi radova.

-Nadamo se da ćemo dočekati Lapadsku obalu. Sad je sve na pravosuđu, a ne mogu ulaziti u odluke suda. Bitno nam je kao tijelu koje je dodijelilo bespovratna sredstva Gradu Dubrovniku da se ta epizoda što prije završi. Mislim da je interes Grada, a i Republike Hrvatske da dođe do uređenja Lapadske obale. U tom smislu apeliram i na sud da pokuša što prije riješiti taj problem. Apeliram i na Franja Pašalića, na sve razumne i dobronamjerne ljude i institucije jer je to dodana vrijednost u turističkom i gospodarskom smislu. Uređenje Lapadske obale je veliki projekt od javnog interesa – rekao je ministar Butković.

Gradonačelnik Mato Franković očekuje da će, kako je sam rekao, Visoki upravni sud donijeti ekspresnu odluku po pitanju žalbe Grada Dubrovnika. To očekuje iz razloga što se ovdje radi o značajnom ulaganju i EU sredstvima.
Na pitanje medija, je li komunicirao s vlasnikom Marine Frapa Franjom Pašalićem, rekao je kako jest s njegovim zakonskim predstavnicima, što će nastaviti raditi i dalje, a da je na sudu riješiti njihov dio.
Naglasio je kako je izvođač radova već predstavio činjenice koje ukazuju na to da izvođenje radova na Lapadskoj obali neće oštetiti ili narušiti izgrađenu infrastrukturu Marine Frapa.
-Pozivam ne samo gospodina Pašalića nego sve aktere da se ovdje radi o javnom projektu, o velikim sredstvima, o projektu kojega građani, posebno stanovnici Lapadske obale, čekaju više desetljeća. Vjerujem da će se ova situacija riješiti i ne vidim nekih ozbiljnih problema – poručio je.

 

Pročitajte još

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Dulist