Zanimljivosti

FOTO/VIDEO Ovce na Kašama!

Na Kašama je jutros uočena zanimljiva 'balica'. Malo stado od pet ovaca mirno je paslo sočnu travu i uživalo u pogledu na Porat i trabakule u prolazu.

Kako saznajemo od ribara iz Porta, ovce su na Kašama uočene još sinoć, ne zna se kako su dospjele na lukobran, ali sigurno je dobro su se snašle i ništa im ne nedostaje.

Nije poznato je li riječ o namjenskoj ispaši ili samo o umjetničkom performansu. Tko je vlasnik ovih umiljatih ovaca, odnosno tko muze ovu stoku sitnog zuba?

Koja će institucija (Grad Dubrovnik, Županijska lučka uprava, Zavod za obnovu ili možda Društvo prijatelja dubrovačke starine) u ovom slučaju 'pobrati vrhnje' i aplicirati na državne poticaje za ovčarstvo?

U svakom slučaju, na dubrovačkim trpezama uskoro možemo očekivati novu gastronomsku ponudu – prvoklasni "kaški" sir iz uja!

Pročitajte još

VLAHUŠIĆ SE OGLASIO NAKON IZBORA ‘U pomadorama bistrim um’

Dulist

Ekipa 14 slova osvojila League of Legends turnir

Dulist

BOGAT I RAZNOLIK PROGRAM Završio je deseti Festival znanosti

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija