Aktualno

[FOTO/VIDEO] Počelo najiščekivanije suđenje u Dubrovniku

collage 2

Na Županijskom sudu u Dubrovniku ovog je utorka počelo suđenje u slučaju pogibije trojice radnika HE Dubrovnik, koji su živote izgubili prije nešto više od četiri godine u požaru koji je zhvatio objekt u Platu.

Podsjetimo, Državno odvjetništvo Republike Hrvatske Mata Miškovića, Željka Starmana, Nikolu Rukavinu, Ivicu Nujića i Miljenka Vučića, tada vodeće ljude HE Dubrovnik i HEP-a te stručne suradnike na projektu njene rekonstrukcije, tereti za počinjenje ‘teškog djela protiv opće sigurnosti’, ‘opasnog izvođenja građevinskih radova’ te ‘teškog djela protiv opće sigurnosti’, a koji su rezultirali pogibljom trojice zaposlenika hidroelektrane u Platu – Mata Maškarića, Davora Pozniaka i Ivice Zvrka.

Prvo ročište prati i DuList.

Svih 6 optuženika izjasnili su da se ne smatraju krivima. Istaknuli su da će odgovarati na sva pitanja. Odvjetnici obrane su istaknuli da žele da svi svjedoci budu ponovno neposredno ispitani.

Određena je stanka zbog izjašnjavanja o zahtjevu branitelja četvrtog okrivljenog, a to je da se dva dokaza izuzmu iz dokumentacije.
Branitelji su također suglasni s prijedlogom opunomoćenice oštećenih Doris Košta da se provede očevid, a ne rekonstrukcija na licu mjesta.
Isto tako, branitelji optuženika su istaknuli da su suglasni da se pročita materijalna dokumentacija i da će iznijeti dokazne prijedloge nakon što budu izrečeni svi dokazni prijedlozi optužbe.

Pročitajte još

VIJEĆNICI APELIRAJU Grad bi trebao kupiti Skočibuhu na Šipanu

Nora Di Leo

KAZNILI IH ZBOG KORIŠTENJA PALETARA Grad sankcionirao Konzum

Dulist

Svjetski je dan darivatelja krvi!

Dulist