Aktualno

Matija Vuica potpisuje kostim za nastup Damira Kedža na ovogodišnjoj Dori

Matija Vuica potpisuje kostim za nastup Damira Kedža na ovogodišnjoj Dori

Nakon što su njene haljine osvojile Hollywood, dizajnerica Matija Vuica se prihvatila novog izazova i prihvatila je poziv Damira Kedže da izradi njegov kostim za nastup na ovogodišnjoj Dori. Otkako su objavljene pjesme s ovogodišnje Dore, pjesma ‘Angels and Demons’ s kojom će se Damir u ovu subotu predstaviti pod rednim brojem 12, izazvala je brojne reakcije publike i prometnula se u jednog od glavnih favorita za pobjedu. Kako i sam Damir kaže ovo će biti njegov najveći scenski iskorak u dosadašnjoj karijeri. Što scenskim pokretom, što kostimom.

– Čim sam prvi put čuo pjesmu ‘Angels and Demons’ vizualizirao sam moćan kostim koji bi se uklopio u priču koju pjesma predstavlja, a to je opozicija dobra i zla koju svatko može tumačiti na svoj način, bilo to u ljubavi ili svakodnevnom životu. Matija je za mene modna ikona i velika vizionarka te sam oduvijek želio raditi s njom pa mi je zapravo čast da je pristala surađivati na ovom projektu i u cijeli nastup unijeti svoj potpis. Ovogodišnja Dora za mene osobno je jedan od najvećih kreativnih i glazbenih izazova do sad te sam jako zahvalan na posvećenosti Matiji i cijelom timu koji ulaže svu svoju kreativnost da na opatijskoj pozornici priredimo svjetski performans – rekao je Damir Kedžo.

– Rijetko sam u ovim ‘muškim vodama’, ali svidjela mi se ta Damirova priča o unutrašnjoj borbi anđela i demona, lutanju i traženju izlaza, pa sam ga tako i zamislila, kao pustinjaka, lutalicu ali i ratnika koji će pokidati svoje okove, razotkriti se i dati nam se takav kakav jest. Kulminacija je scena igre svijetla i ogledala, dok pokidane vezice vise kao znak oslobađanja i nekog novog svjetlijeg života. Koristila sam prirodne materijale i metal, kako bih bolje naglasila bezvremenski moment borbe dobra i zla – izjavila je Matija Vuica.

Damir Kedžo u subotu na Dori nastupa pod rednim brojem 12.

Pročitajte još

VODOVOD STANOVNICIMA MOKOŠICE Podnesite zahtjeve za priključenje na mrežu odvodnje

Dulist

[FOTO] KOD ONOFRIJEVE FONTANE Pronađeni ostatci velike gradske gustijerne

Dulist

Nila Miličić Vukosavić dobitnica nagrade HRT-a za životno djelo

Dulist