AktualnoUrednički izbor

DIZAJNERICA I STILISTICA BARBARA KNEZ Trendovi u interijeru koji će vladati u 2023. godini!

DIZAJNERICA I STILISTICA BARBARA KNEZ Trendovi u interijeru koji će vladati u 2023. godini!

Stvarnost je da se trendovi iz godine u godinu mijenaju te da se susrećemo s promjenama. Dizajnerica i stilistica interijera Barbara Knez donosi vam trendove u interijeru koji će vladati u 2023. godini, ali i što više nije u trendu u interijerima. Razdoblje u interijerima koje smo ispratili, stručnjaci nazivaju razdobljem jednoličnosti. U ovom trenutku nastupa razdoblje u kojemu dizajneri i dekoratori ponovno eksperimentiraju na svojim projektima. Sve se više kombiniranju razne teksture, materijali i uzorci. Cijeni se originalnost te se više ne doživljavaju monotoni interijeri.

Pripremila Barbara Knez

Posljednje dvije godine sa sobom su nosile ispraznost i bezdušnost, ali sada se već osvještavamo prema tome da ‘svoja platna’ ispunimo veselim nijansama kako bismo označili novi početak. Proteklih godina gledali smo neutralne boje, najviše sivih tonova, a za 2023. godinu stručnjaci su najavili da možemo očekivati sve više žarkih i toplih tonova boja, boje pijeska, smeđe i zelene boje te cvjetnih uzoraka. Vedrije boje povezuju se sa slobodom, a to je upravo ono čemu težimo nakon razdoblja pandemije. Sukladno tome, nije čudno kako je Pantone – globalno priznata tvrka te vodeći izvor stručnosti u boji, za boju godine u 2023. izabrao ‘Viva Magentu’. Riječ je o nijansi koja potječe iz crvene, predstavljena je kao jedna od upečatljivih boja te vibrira živahnošću i snagom. Ovu boju idealno je koristiti kao istaknuti detalj, primjerice kao naglašeni zid u vašem prostoru. Ili pak možete kupiti fotelju u navedenoj boji!

DIZAJNERICA I STILISTICA BARBARA KNEZ Trendovi u interijeru koji će vladati u 2023. godini!

Što će biti u trendu?
Kako smo i istaknuli, za 2023. godinu stručnjaci su najavili da možemo očekivati sve više žarkih boja. Vedrije boje povezuju se sa slobodom, a to je upravo ono čemu težimo nakon razdoblja pandemije. Naglasak će biti i na personaliziranim prostorima i višenamjenskim funkcijama prostora. Naime, stručnjaci su procijenili da se sve više stvaraju personaliziraniji prostori, iz razloga što su životne okolnosti stvorile potrebu da sve više vremena provodimo kod kuće. Upravo iz istog razloga, sve više se odabiru zanimljive tapete i vesele boje. To je promijenilo način na koji uređujemo naše prostore, kako estetski, tako i funkcionalno. Mnogi od nas prethodnih godina bili su primorani raditi ili vježbati od kuće pa su se samim time prostorije počele transformirati u višefunkcionalne. Sada se tim značajkama daje sve više pažnje prilikom dizajniranja i uređivanja prostorija.

O materijalima
Prirodni materijali i dalje igraju važnu ulogu u interijerima 2023. godine. Sintetika i plastika su u potpunosti zamijenjene s organskih materijalima, uglavnom pamukom i vunom u tekstilima, a kamen, drvo i biljke i dalje će biti na prvom mjestu u kućnim trendovima. Jedan od razloga je sve veća briga o zaštiti okoliša. Isto tako, keramika na zidu je upravo jedan od trendova koji smo i koji ćemo i dalje viđati. Nešto novo što donosi 2023. godina su cvjetni uzorci!

DIZAJNERICA I STILISTICA BARBARA KNEZ Trendovi u interijeru koji će vladati u 2023. godini!

Antikviteti ‘pomiješani’ sa suvremenim detaljima
Dom koji uključuje komade iz prošlosti čini vrijedan dizajnerski prostor. Uklapanje jedinstvenih komada namještaja kao što su, primjerice, predmeti naših baka te njihova kombinacija sa suvremenim proizvodima nižih cijena, upravo je trend koji će imati glavnu ulogu. Kombinacija starog kvalitetnog, izdržljivog dekora s trendi suvremenim dekorom stvara dom ispunjen karakterom. Dizajneri koji nemaju prepreke, miješaju stilove i vole uklapati stari namještaj sa suvremenim elementima ili tkaninama. Kod osoba koje vole pratiti dizajn interijera često možete pronaći kolekcionarske predmete, koji se u današnje vrijeme sve više cijene. Ove godine ulaganja će biti najviše usmjerena na skulpture. Osim toga, rukotvorine se izrazito cijene!

DIZAJNERICA I STILISTICA BARBARA KNEZ Trendovi u interijeru koji će vladati u 2023. godini!

BARBARA KNEZ INTERIORS
Poboljšanje kvalitete života Barbara Knez, dizajnerica interijera i stilistica interijera te osnivačica studija Barbara Knez Interiors, vjeruje u poboljšanje kvalitete života uslijed pravilnog kreiranja unutarnjeg okruženja. Barbara Knez Interiors studio je specijaliziran za dizajn i stiliziranje interijera sa sjedištem u Dubrovniku. Uz akreditiranu internacionalnu diplomu, Barbara nerijetko pohađa stručna predavanja poznatih svjetskih nagrađivanih dizajnera. U sklopu studija možete zatražiti kompletnu uslugu dizajniranja interijera i razne usluge stiliziranja interijera, namijenjene apartmanima za najam, nekretninama za prodaju i svim obiteljskim i poslovnim objektima. Pa tako, u sklopu studija, možete zatražiti uslugu stiliziranja interijera za sve mjesece u godini. Cilj usluge je da interijeri žive u korak s vama. Sve upite i zahtjeve možete slati na e-mail info@barbaraknezinteriors.com, a sve ostale informacije možete pronaći na web stranici Barbara Knez Interiors

 

Pročitajte još

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist

[PODCAST S BARBAROM] Goran Milić: Slijedi What’s up Japan, a što mu je ‘tiha patnja’?

Barbara Đurasović