Županija

Županija sa 100 tisuća kuna sufinancira stroj važan za proizvodnju u pčelarstvu

Župan Nikola Dobroslavić i predsjednik Pčelarske udruge Rusmarin iz Župe dubrovačke Mato Kristović potpisali su danas ugovor o sufinanciranju nabave Linije za proizvodnju satnih osnova od prirodnog voska, a sve s ciljem unaprjeđenja poljoprivredno-pčelarske proizvodnje Dubrovačko-neretvanske županije.

-Županija prati rad pčelara i pomaže im, kao primjerice u dobivanju oznake za dalmatinski med koja je u završnoj fazi i sada očekujemo dovoljne količine meda koje će se plasirati na tržište pod tom oznakom. Dio pčelara je koristio potpore i sredstva iz programa Dubrovačko-neretvanske županije, a inicijativa pčelarske udruge Rusmarin iz Župe dubrovačke za nabavku stroja je izuzetno dobra i kupnju tog stroja, koji će biti od koristi svim pčelarima iz cijele županije, Županija će sufinancirati sa 100 tisuća kuna – istaknuo je župan Nikola Dobroslavić.

Ovom je prigodom, ispred svih pčelarskih udruga, predsjednik Županijske udruge pčelara Vlaho Komparak istaknuo dobru suradnju s Dubrovačko-neretvanskom županijom te napomenuo da su protekle godine za pčelare bile teške jer oni rade tzv. tvornici pod vedrim nebom u kojoj, bez obzira na uloženo znanje i trud, rezultat može izostati.

-Stroj koji nabavljamo je esencijalan za proizvodnju u pčelarstvu i značajno će olakšati pčelarima iz Dubrovačko-neretvanske županije. Zahvaljujući Pelješkom mostu nema više problema s prelaskom granice, pa će sve prednosti sada moći koristiti i pčelari iz doline Neretve – naglasio je Vlaho Komparak.

Ugovor je sklopljen uz suglasnost svih pčelarskih udruga na području Dubrovačko-neretvanske županije – Županijske pčelarske udruge, Pčelarskih udruga “Nada”–Konavle – Gruda, „Dubrovačko primorje” – Majkovi, “Vrijesak“ – Pelješac, “Kadulja ” – Metković, “Mandarina” – Opuzen i “Planika” – Ploče.

Pročitajte još

Sutra će doći do izmjena na Libertasovoj liniji 25

Dulist

Noć muzeja u Naroni – zanimljiv program za sve uzraste!

Dulist

DAVNO OBEĆANJE, LUDOM RADOVANJE 900 je zahtjeva, a izgradnje novih vezova nema na vidiku

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija