Aktualno

[FOTO] Učenici osnovnih i srednjih škola pokazali znanje iz pružanja prve pomoći

Ekipe iz sedma osnovnih i sedam srednjih škola okupile su se ove subote u dvorani Osnovne škole Montovjerna na još jednom natjecanju u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik. Riječ je, naime, o 24. Gradskom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa.
Natjecanje se odvijalo istovremeno u dvije kategorije: podmladak (osnovna škola) i mladi (srednja škola). Sadržaj natjecanja obuhvaća provjeru znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima te provjeru znanja i vještina iz pružanja prve pomoći.
Pobjedničke ekipe, po jedna iz obje kategorije, idu na međužupanijsko natjecanje (Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija) koje će se održati u  ubrovniku 1. travnja 2023. godine.

 

Pročitajte još

U Pičetama pokopan maestro don Miho Demović

Dulist

DONESEN PRIJEDLOG Do veće energetske učinkovitosti zgrada

Dulist

‘DUBOKO SAM ZABRINUT’ Teolog Šime Zupčić o moliteljima na trgovima

Karmen Maškarić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija