Županija

[FOTO] SKUPŠTINA ŽUPANIJSKOG TZ-a Srgota: ‘Usprkos svim problemima, predviđamo rast za iduću sezonu’

[FOTO] SKUPŠTINA ŽUPANIJSKOG TZ-a Srgota: 'Usprkos svim problemima, predviđamo rast za iduću sezonu'

Deveta redovna skupština Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije održala se ove srijede u hotelu Rixos Premium Dubrovnik.
Na skupštini se, kako nam je istaknuo direktor Julijo Srgota županijskog TZ-a, govorilo o standardnim obvezama, a to je rebalans za 2022. godinu, kao i odobrenje programa rada direktora za 2023. godinu.
-Govorili smo i o rezimeu sezone koja je za nama, posebno o početku koji je bio obilježen manjim dijelom COVID-om, a većim dijelom ratom u Ukrajini te ‘kaosom’ u zračnim lukama. Možemo biti zadovoljni s 2022. godinom. Sve se kasnije stabiliziralo i imali smo jako dobru sezonu sa 7,8 milijuna noćenja na području naše županije te 87 posto prometa u odnosu na 2019. godinu. To su uistinu vrhunski rezultati – rekao je.
Što se tiče predviđanja za 2023. godinu, najave s emitivnih tržišta su vrlo dobre.
-Naravno da smo ušli u procjenama s oprezom jer moramo uzeti u obzir još uvijek tinjajući rat u Ukrajini koji je izazvao inflaciju, a koja utječe na tržište Srednje i Zapadne Europe. Problemi energenata i povećanje cijena u svim aspektima života dovele su do toga da su ljudi na Zapadu oprezniji. Usprkos svim problemima, predviđamo rast za iduću sezonu. Taj rast smo ocijenili kao nešto što bi moglo biti između 8,1 i 8,4 milijuna noćenja. I to je na razini od 90 do 93 posto ostvarenja od 2019. godine – naglasio je.
Isto tako, bila je ovo prilika da se nagrade osobe i tvrtke iz naše županije koje su dobili posebna priznanja na Danima turizma.
Nakon skupštine se održao prigodni domjenak.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist