Zanimljivosti

FOTO Nizozemska ljepotica u dubrovačkom akvatoriju

FOTO Nizozemska ljepotica u dubrovačkom akvatoriju

Još jedna ploveća ljepotica posjetila je dubrovački akvatorij. Riječ je o super jahti „Lady Petra“, dužine 46,7 metara i širine 8,83 metra, izgrađena u nizozemskom brodogradilištu Heesen Yachts, a u vlasništvu nizozemskog multimilijunaša Fransa Heesena.

Dizajneri vanjskog izgleda ove ljepotice, čija je matična luka Valleta, a plovi pod malteškom zastavom, su Omega Architechts, a unutarnjeg Bannenberg & Rowell Design. Pokreću je dva dizel motora snage 3,110 konjskih snaga, kapacitet rezervoara joj je 60 tisuća litara, kapacitet vode 20 tisuća litara, a može postići maksimalnu brzinu od 15,5 čvorova. Pri prosiječnoj brzini od 12 čvorova Lady Petra ima doseg od četiri tisuće nautičkih milja.

Jahtu, porinutu u luci Oss 2012. godine te predstavljena iste godine na Monaco Yacht Showu, vlasnik je dao potpuno podvrgnuti svojim zahtjevima i privatnosti. Može primiti 12 gostiju, a u vlasništvu je Nizozemca Fransa Heesena, inače i vlasnika brodogradilišta u kojem je brod izgrađen, a kojem je nadjenuo ime po svojoj supruzi Petri.

Premda je Heesen, inače po zanimanju drvodjelac, prodao većinu svog paketa dionica u tvrtci, još uvijek joj je na čelu. Poznat je i kao nositelj titule Biznismena godine na sajmu brodova u Fort Lauderdaleu, a upravo je njegov brod, Lady Petra, osvojila nagradu Neptun u svibnju ove godine u Istanbulu na ceremoniji World Super Yachts Awards, kao i nagradu za najbolji dizajn broda na istom događaju.

Lady Petra je prije Dubrovnika posjetila Split i Hvar, a trenutno se nalazi na vezu uz rivu u Gružu.

Pročitajte još

KAKO IZBIJELITI JAJA? S octom i vodom u tri jednostavna koraka

Dulist

USKRŠNJI TRIKOVI Evo kako provjeriti jesu li jaja svježa ili pokvarena

Dulist

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist