Aktualno

[FOTO] DAN OTVORENIH VRATA Pavličević: Želimo potaknuti mlade da postanu policijski službenici

[FOTO] DAN OTVORENIH VRATA Pavličević: Želimo potaknuti mlade da postanu policijski službenici

Druženje Policijske uprave dubrovačko-neretvanske s građanima održano je u srijedu u sportskoj dvorani u Gospinom polju.

Policijski službenici izložili su opremu i tehniku koju koriste različiti rodovi policije – interventna policija, prevencija, granična policija, kriminalistička policija, prometna policija, vodiči službenih pasa, službeni psi. Građani su imali priliku pogledati i pokazne vježbe interventnih timova ove Policijske uprave, kao i pokaznu vježbu službenog psa Hunta za detekciju pojnih droga.

– Nadam se da će netko od vas htjeti upisati srednju policijsku školu, školu koja nosi naziv po prvoj hrvatskoj žrtvi Domovinskog rata, pokojnom Josipu Joviću – rekao je policijski službenik Denis Pavela na samom početku predstavljanja vježbi.

Ravnateljici Osnovne škole Marina Držića Veroniki Šmanjak dodijeljena je zahvalnica za sudjelovanje u projektu ‘Vidi i klikni’ koji je održan u svibnju i kroz koji je prošlo preko petsto mališana iz osnovnih škola iz cijelog grada. Za sudjelovanje u projektu ‘Dan ljubaznosti’ koji se provodi već više od pet godina, zahvalnicu je dobila i Privatna gimnazija Dubrovnik, koja je uručena ravnatelju škole Tomislavu Franušiću. Zahvalnicu je dobila i javna ustanova ‘Športski objekti’ Dubrovnik koju je primio ravnatelj Lukša Klaić.

– Radimo Dane otvorenih vrata kako bi određenoj kategoriji naših sugrađana – mlađoj populaciji pokazali što sve Policija radi i animirali ih na određeni način da i oni postanu policijske službenice i službenici. Dani otvorenih vrata su pridonijeli da imamo više desetaka mladića i djevojaka koji se odlučuju za zanimanje policajac i nastavljaju školovanje, odnosno prekvalifikaciju na Policijskoj akademiji i Policijskoj školi Josip Jović – istaknuo je načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević.

Na kraju prezentacije učenici Privatne gimnazije Dubrovnik odigrali su kratku nogometnu utakmicu s policijskim službenicima.

Kako je bilo na Danu otvorenih vrata Policije, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist