Aktualno

PROFESIONALNI STRES I SAGORIJEVANJE Sutra tribina o mentalnom zdravlju

PROFESIONALNI STRES I SAGORIJEVANJE Sutra tribina o mentalnom zdravlju

Dan hrvatskih zdravih gradova obilježit će se u Dubrovniku 25. svibnja. U tjednu svjesnosti o mentalnom zdravlju, planirano je održavanje javne tribine u dvorani Ivana Pavla II.

Organizator tribine je dubrovačka udruga “Lukjernica”, uz pokroviteljstvo Grada Dubrovnika, Dubrovačko neretvanske županije i Saveza udruga mentalnog zdravlja. Središnja tema tribine profesionalni je stres i kvaliteta mentalnog zdravlja pomagačkih struka te prevencija profesionalnog sagorijevanja.

Ovom tribinom u Dubrovniku se nastavlja kampanja svjesnosti o mentalnom zdravlju, dijelom koje je bio i poslovni sastanak Hrvatske mreže zdravih gradova na temu “Resursi za duševno zdravlje u zajednici”, koji se održao se u Dubrovniku 16. i 17. rujna 2021. Tada su bili istaknuti primjeri dobre prakse u skrbi za mentalno zdravlje koje provodi Grad Dubrovnik. Prvenstveno su to programi i aktivnosti koje se temelje na strateškim dokumentima kao što su Strategija za izjednačavanje mogućnosti za osobe s invaliditetom Grada Dubrovnika, Lokalni program za mlade “Mladi i Grad skupa”, te skrb Grada Dubrovnika za sve ranjive skupine stanovništva za vrijeme pandemije.

PROFESIONALNI STRES I SAGORIJEVANJE Sutra tribina o mentalnom zdravlju

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist