Zanimljivosti

FOTO Akcija čišćenja u Uvali Lapad

FOTO Akcija čišćenja u Uvali Lapad

Jutros je u sklopu projekta „Zdrav za 5!“ i akcije „Zelena čistka“, a povodom Dana planeta Zemlje, u Uvali Lapad održana preventivna akcija čišćenja i uređenja okoliša plaže i parka uz plažu.

U akciji su sudjelovali učenici 8. razreda Osnovne škole Lapad te učenici 1. i 2. razreda Medicinske, Pomorsko-tehničke, Obrtničke, Ekonomske i trgovačke škole te Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Bošković.
 
Akcija je izvedena u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom, PU Dubrovačko–neretvanskom, županijskim Zavodom za javno zdravstvo, JVP Dubrovačkim vatrogascima, HGSS-om, županijskim Ronilačkim savezom, gradskim komunalnim redarima i radnicima Čistoće i Vrtlara te ostalim organizacijama civilnog društva, a uz podršku prometnog poduzeća Libertas.
 
Podsjetimo, projekt "Zdrav za 5!", kojeg provode Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, usmjeren je na prevenciju ovisnosti i zlouporabe alkohola, droga i igara na sreću te promociju pro-socijalnog, preventivnog i zaštitnog djelovanja uz razvijanje socio-emocionalnih vještina kod djece i mladih, podizanje razine svijesti o vlastitoj ulozi u očuvanju životne, školske i radne okoline te podizanje razine samosvijesti o odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja i sigurnosti.
 
Osnovni ciljevi projekta su aktivno mijenjanje stavova i štetnih životnih navika o ovisnosti i o nužnosti zaštite okoliša i prirode, podizanje razine samosvijesti o odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja i usvajanje zdravih stilova života. Projekt također se provodi kroz interaktivne edukacije i eko radionice u školama.

Pročitajte još

[FOTO] Pridvorska folklorna skupina zabalala u Gradišću i Beču

Dulist

Jesu li vam uvalili lažne kovanice?

Dulist

Ekipa ‘Mali bijeli zec’ pobjednici prvog Dub Pub kviz vikenda!

Dulist