Kultura

‘Figarov pir’ i ‘Ispod mjeseca’ na poklon

'Figarov pir' i 'Ispod mjeseca' na poklon

Opera „Figarov pir“ u izvođenju studenata Muzičke akademije u Zagrebu na programu je sutra, 16. srpnja u 21.30 u Kneževu dvoru, dok će plesna predstava „Ispod mjeseca“ u izvođenju studenata Akademije dramske umjetnosti biti izvedena dan poslije, 17. srpnja u 21:30 u Kazalištu Marina Držića.

Za obje izvedbe, Igre su festivalskoj publici omogućile slobodan ulaz.

„Figarov pir“ komična je opera u četiri čina i jedno od najuspješnijih Mozartovih djela, a u atriju Kneževa dvora, u verziji kraćoj od izvornika, izvest će je studenti Muzičke akademije u Zagrebu pod mentorstvom Cynthije Hansell Bakić i u produkciji Kazališta Mala scena. Radnja opere odigrava se u jednom danu, a započinje ujutro na dan vjenčanja Figara i Susanne, slugu grofa i grofice Almaviva.

Studenti studija glume Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu izvest će neverbalnu predstavu „Ispod mjeseca“ u kojoj pokret ima narativnu ulogu, a glumci vlastitim tijelom donose raspoloženja, emocije i priču. Predstava je nadahnuta romskom kulturom, pričama, legendama i vjerovanjem u magiju, a u predstavi se čuje inspirirajuća izvorna romska glazba.   
 

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist