Kultura

‘Figarov pir’ i ‘Ispod mjeseca’ na poklon

Opera „Figarov pir“ u izvođenju studenata Muzičke akademije u Zagrebu na programu je sutra, 16. srpnja u 21.30 u Kneževu dvoru, dok će plesna predstava „Ispod mjeseca“ u izvođenju studenata Akademije dramske umjetnosti biti izvedena dan poslije, 17. srpnja u 21:30 u Kazalištu Marina Držića.

Za obje izvedbe, Igre su festivalskoj publici omogućile slobodan ulaz.

„Figarov pir“ komična je opera u četiri čina i jedno od najuspješnijih Mozartovih djela, a u atriju Kneževa dvora, u verziji kraćoj od izvornika, izvest će je studenti Muzičke akademije u Zagrebu pod mentorstvom Cynthije Hansell Bakić i u produkciji Kazališta Mala scena. Radnja opere odigrava se u jednom danu, a započinje ujutro na dan vjenčanja Figara i Susanne, slugu grofa i grofice Almaviva.

Studenti studija glume Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu izvest će neverbalnu predstavu „Ispod mjeseca“ u kojoj pokret ima narativnu ulogu, a glumci vlastitim tijelom donose raspoloženja, emocije i priču. Predstava je nadahnuta romskom kulturom, pričama, legendama i vjerovanjem u magiju, a u predstavi se čuje inspirirajuća izvorna romska glazba.   
 

Pročitajte još

Nikola Čičo Obuljen: Nije ovo knjiga o ratu! Ovo je knjiga o jednom posebnom dijelu rata

Leona Rašica

‘Djed Mraz traži sobove’ u subotu u ljetnikovcu Bunić-Kaboga

Dulist

ČITATELJSKI KLUB NAŠIH KNJIŽNICA Čitajmo zajedno ‘Gospođu Bovary’!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija