Sport

FANTASTIČNI VRATAR EUROPSKOG PRVENSTVA MARKO BIJAČ Bili smo najbolji kad je bilo najteže

FANTASTIČNI VRATAR EUROPSKOG PRVENSTVA MARKO BIJAČ Bili smo najbolji kad je bilo najteže

Nisam! – kaže na pitanje je li se stigao odmoriti. No dobro, dok ovaj broj tjednika izađe u tisak, on je već na dvotjednom, itekako zasluženom odmoru. Onda opet u bazen, no prije toga ‘prošli’ smo kroz Europsko prvenstvo odigrano prošlog tjedna u Spaladium Areni u Splitu. Marko Bijač, najbolji vratar Europskog prvenstva, kaže nam kako stvarno ne zna koliko je ukupno imao obrana. U jednom prostoru pojavila se informacija od njih 66, za što kaže ‘lako moguće’.
-Ne pratim baš. Jednostavno sam unutra, u bazenu. Moguće, netko mi je rekao tu brojku – komentiramo kako je svakako ‘dovoljno za zlato’. Fantastično finale, no za njega je presudna bila Italija. — Da, imali smo puno veći ‘pressing’ jer naravno, nije bilo osigurane medalje, a nervoza se osjećala u zraku. Finale je uvijek finale, 50:50 i evo, uspjeli smo – komentira nam i to kako je osim utakmice same ‘vjetar u leđa’ bila i odlična publika.
—To nam je značilo puno, još od prve utakmice, na kojoj nismo očekivali toliko puno ljudi. Ipak je to bila utakmica protiv Malte koja nije baš toliko atraktivan protivnik, pa do zadnje, s Mađarima. Zaista, svaku utakmicu su nas nosili i bio je užitak i na bazenu i izvan njega tijekom ovih dva tjedna. Ljudi su uživali u vaterpolu što nije baš često – ističe nam dalje fantastični vratar. Komentiramo kako je euforija rezervirana za druge sportove, ali ovaj put se pokazalo kako je vaterpolo omiljen među ljudima.
— Teško mi je izdvojiti neki moj osobno najbolji trenutak jer ih je jednostavno bilo puno. U svakoj utakmici je bilo nekoliko trenutaka gdje se lomilo na njihovu ili našu stranu tko god je bio protivnik – mislim na ove neizvjesne utakmice, ali bili smo baš dobri kad je bilo najteže, bili smo mirniji kad su bili kritični trenutci. Vjerujem da je to zbog toga što smo bili nošeni tom sjajnom publikom. Bili smo najbolji kad je bilo najteže i upravo smo zato uspjeli napraviti ovakav rezutat. Dakle, bilo je puno takvih trenutaka i protiv Italije, i protiv Mađarske, Grčke, gdje je utakmica mogla otići na njihovu stranu, ali evo, nije. Nismo se dali i mislim da smo strpljivo čekali naše prilike koje smo na kraju iskorištavali – naglasit će nam Marko.

Hoće li doći do booma vaterpola?
—Mislim da da. Prvenstveno zahvaljujući mladim suigračima koji nisu toliko bili priznati u širim vaterpolo krugovima na tom reprezentativnom nivou. Pokazali su svima koliko zapravo vrijede i dokazali se. To je garancija da će u skoroj budućnosti možda, ne možemo reći sigurno, osvajati medalje i da ćemo biti u tom krugu ekipa koja će se boriti za medalje. Za budućnost, to je sigurno da će jedan ovakav spektakl privući mlade da počnu trenirati vaterpolo i da će se to kroz nekih desetak godina osjetiti na rezultatima – zaključujemo naš razgovor uz opasku kako u Dubrovniku nema brige za vaterpolo, no u hrvatskim krugovima naše Barakude dale su jednu ‘injekciju vaterpolu’ koja će sigurno utjecati na mlade na najbolji način. Još jednom im čestitamo!

Objavljeno u tiskanom izdanju 14. rujna 2022.

Pročitajte još

U 17 SATI Košarkaši Dubrovnika dočekuju Splićane u Gospinu polju

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist