SportUrednički izbor

NAJMLAĐI ČLAN BARAKUDA MARKO ŽUVELA Pripreme su bile teške, ali kao što vidimo, isplatile su se

NAJMLAĐI ČLAN BARAKUDA MARKO ŽUVELA Pripreme su bile teške, ali kao što vidimo, isplatile su se

Najbolji trenutak Europskog prvenstva? Sigurno igra protiv Italije, tu smo napravili veliki uspjeh, svojevrsni zaokret. Bila je to prekretnica u kojoj smo dobili vjetar u leđa za dalje – kaže nam najmlađa Barakuda s impresivnim rezultatima iza sebe, zaokruženima zlatom u Spaladium areni. On je, naravno, Marko Žuvela, nositelj igre protiv Mađarske, ali i svih prethodnih utakmica ovogodišnjeg Europskog prvenstva. Žuvelu smo ‘uhvatili’ nakon povratka u Grad gdje je s dubrovačkom ekipom Barakuda dočekan kako spada – svečano i ponosno. Na pitanje je li stigao analizirati igru i što bi eventualno u njoj promijenio, kroz smijeh kaže: ‘Ukupno? Ništa – pa osvojili smo zlato!’
—A sebe – pa, sigurno ima prostora za napredak, ali zaista mislim da smo svi bili sjajni, počevši od Marka Bijača na golu pa do mene, najmlađega – iskreno će naš mladi uspješni sportaš.
—Napravili smo nemoguće, Europsko prvenstvo! Ma sasvim sigurno bilo je grešaka, ali sad je to iza nas. Tko radi, taj i griješi. Najbitnija je volja – ističe nam Žuvela, dodavši kako je priča bila uzbudljiva od početka do kraja. Zanimljivo, opet Mađarska. Zahvaljujući našim Barakudama, budućnost vaterpola je sigurna, već je rečeno nakon EP u Splitu.
—Da, definitivno. Nova smo ekipa, formirana ovo ljeto i Europsko prvenstvo bilo je veliki izazov. Pripremali smo se i stekli neprocjenjivo iskustvo. Pripreme su bile teške, ali kao što vidimo, isplatile su se – ponosno zaključuje naš mladi uspješni vaterpolist, Marko Žuvela.

U SVIM KLUPSKIM USPJESIMA
Izniman talent
Žuvela je rođen 22. prosinca 2001. godine i već je kroz mlađe kategorije kluba pokazivao izniman talent. Sudjelovao je u svim klupskim uspjesima posljednjih godina, a ogroman 
iskorak napravio je ove sezone kada je svojim igrama zaslužio mjesto u reprezentaciji 
Hrvatske. Marko Žuvela potpisao je šestogodišnji ugovor kojim je produžio vjernost VK Jug AO do lipnja 2028. godine.

Objavljeno u tiskanom izdanju 14. rujna 2022.

Pročitajte još

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr

Košarkaši Dubrovnika Pjević i Pavlović pozvani u mlađu reprezentaciju

Dulist