Politika

Evo tko je dao vijećničku prisegu u Konavlima

U Cavtatu je u srijedu održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Konavle.

Vijećničku prisegu su dali – Ivo Simović, Ivo Radonić, Mario Dimnić, Paula Janović, Tea Đurović, Ivo Cvjetković, Ivan Rodić, Pero Kapetanić te Miho Orepić (HDZ), Ivan Diklić i Jele Butijer Gleđ (HSS), Antonio Bagoje (SDP) te Ivo Car (DDS).

Za predsjednika je jednoglasno izabran bivši i dugogodišnji predsjednik Ivo Simović, prvi potpredsjednik je Ivo Radonić, dok je druga potpredsjednica Jele Butijer Gleđ. Nakon konstituiranja Općinsko vijeće nastavilo se s radnim dijelom sjednice. U Odbor za Statut, poslovnik i normativna pitanja su izabrani su: Ivo Radonić predsjednik, Juraj Magud i Antonio Bagoje članovi. U Odbor za financije i proračun su izabrani – Pero Kapetanić predsjednik, Tea Đurović i Jele Butijer Gleđ za članove. U odbor za javna priznanja izabrani su – Ivo SImović za predsjednika, a članovi Ivo Cvjetković, Ivan Rodić, Ivan Diklić i Ivo Car.

U povjerenstvo za imenovanje ulica i trgova imenovani su Ivo Bendiš za predsjednika, Miho Orepić i Ljubica Brailo za članove. Načelnik Lasić čestitao je svim vijećnicima rekavši da su izabrani na časne dužnosti od naroda.

-Uvjeren sam da ćete raditi časno, pošteno i odgovorno. S moje strane ćete imati apsolutnu suradnju i svi prijedlozi na dobrobit Konavala će biti prihvaćeni. Nećemo praviti razliku između oporbe i pozicije. Važno je da su ti prijedlozi svima nama na dobrobit. Pred nama je ne lako razdoblje, ali gledamo s optimizmom da će ovo brzo završiti – rekao je Lasić.

Na sjednici je usvojen je i prijedlog da naknada za rad vijećnicima bude u visini jedne dnevnice u RH po sjednici (isključivo za sjednice na kojima su vijećnici/ce nazočni), kao i naknada političkim strankama po broju vijećnika.

-Zbog ove gospodarske situacije smatrali smo da je poštena takva naknada, riječ je zaista o zapravo jednoj simboličnoj nadoknadi troškova i to samo kada su vijećnik/ica nazočni za razliku od ranije paušalne isplate – rekao je Lasić.

Usvojena je i Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o izmjeni i dopuni Prostornog plana Općine Konavle.

Pročitajte još

HDZ-ovci poručili: ‘Projekt Centra za gospodarenje otpadom nije političko pitanje’

Dulist

Srđ je Grad: Nećemo odustati od novog trasiranja Lučina razdolja

Dulist

Nakon Škora, ostavku u Domovinskom pokretu dao i glavni tajnik

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija