Aktualno

Evo što je gradonačelnik poručio krovnom udruženju cruise industrije!

Evo što je gradonačelnik poručio krovnom udruženju cruise industrije!

Sukladno ovotjednim najavama, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je službeni dopis udruženju Cruise Lines International Association (CLIA), krovnoj organizaciji cruise industrije na temu dolazaka brodova na kružnim putovanjima u sezonama 2018. i 2019. godine.

Gradonačelnik Franković u dopisu navodi da se Grad Dubrovnik nalazi na svojevrsnoj prekretnici kada je riječ o našoj najistaknutijoj privrednoj grani.

– Uz turističke brojke koje smo priželjkivali, kao gradonačelnik i izabrani predstavnik građana, moram voditi računa o tome da gradska uprava poduzme sve korake kako bismo uz neometano odvijanje privredne djelatnosti očuvali ovaj grad duge povijesti, iznimne baštine te bogatog kulturnog naslijeđa za buduće generacije i za sve naše posjetitelje, jer uz prirodne ljepote, blagu klimu i gastronomiju, upravo je povijesno naslijeđe glavni privlačni faktor na kojem temeljimo našu ukupnu ponudu – navodi u dopisu.

Kao važan razlog mijenjana politike upravljanja destinacijom gradonačelnik Franković ističe doživljaj Dubrovnika.
– Ne sumnjam da ste dobro upoznati s činjenicom da je povijesna jezgra Grada, zaštićena od strane UNESCO-a još od 1979. godine, prostorno ograničena i da veliki broj posjetitelja koji se u jednom trenutku nađe unutar zidina, a što je tijekom glavne turističke sezone često slučaj, ne osigurava najbolji doživljaj grada nikome od njih, bez obzira na način njihova dolaska ili oblik turističkog aranžmana – stoji dalje u dopisu CLIA-i.

‘Naša intencija je pružanje veće kvalitete usluge koja u ovim trenutcima s obzirom na broj istovremenih boravaka gostiju na kružnim putovanjima u Dubrovniku prelazi razinu mogućnosti pružanja kvalitetne usluge. Stoga pažljivije planiranje rasporeda dnevnog ticanja brodova u Dubrovniku bi trebao biti naš zajednički cilj. Grad Dubrovnik čvrsto stoji pri postavkama kako nismo u mogućnosti primiti više od 4 tisuće putnika sa kružnih putovanja istovremeno. No, ostajemo na raspolaganju za pružanje usluga u svim ostalim slobodnim terminima‘, obrazlaže gradonačelnik te dodaje kako Grad Dubrovnik kroz projekt „Respect the City“ želi podići svijest svim posjetiteljima, ali i onima koji naš Grad nude kao turističku ponudu, da upravo očuvanje kulturno-povijesne baštine uz podizanje kvalitete pružene usluge treba biti zajednički cilj svih uključenih strana.

Dopisom udruženju Cruise Lines International Association, gradonačelnik poziva na suradnju na stvaranju Dubrovnika kao cruise destinacije izvrsnosti te izražava nadu da će CLIA kao krovna organizacija na ovom polju poduzeti potrebne aktivnosti među svojim članicama kako bi se broj istovremenih dolazaka brodova u grad Dubrovnik sve na prihvatljivih 4 tisuće posjetitelja.

Pročitajte još

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist