Aktualno

PROSVJED PROTIV POREZA NA NEKRETNINE Dubrovčani poručili: Ne damo!

PROSVJED PROTIV POREZA NA NEKRETNINE Dubrovčani poručili: Ne damo!

Tristotinjak Dubrovčana odazvalo se prosvjedu protiv uvođenja poreza na nekretnine koji je u petak popodne održan kod Velike Onofrijeve fontane u organizaciji udruge Mame Dubrovnik.

-Mi ne želimo porez na nekretnine. Htjeli smo ovim prosvjedom pokazati da nas ima, da se možemo skupiti. Ne želimo nove poreze, nove namete. Želimo u državi u kojoj živimo slobodno raditi i zaraditi. Zakon je već donesen, a stupa na snagu 1. siječnja 2018. godine. Plaćat ćemo novi namet, a ne znamo koliko ni kad ni za što. Ništa ne znamo. Javnost treba biti informirana o novim zakonima. Ne mogu nam reći da ćemo plaćati porez na nekretninu koju smo već platili bankama ili naslijedili. Vrijeme je da ustanemo i kažemo da je dosta – izjavila je tom prilikom Dita Lipanović iz udruge Mame Dubrovnik.

-Ovaj porez je tek kap koja je prelila čašu. Mene do prije tri tjedna nije ni zanimala politika, prebacila bi program kad bih vidjela političare na televiziji. A onda je prije tri tjedna ta ista politika došla na moja vrata, tražiti ona što sam zaradila i što ću godinama otplaćivati. Što se događa 1. siječnja 2020. godine? Zemljišnoknjižni uredi imaju dvije godine riješiti sve podatke i kreće visoki porez. Zašto? Ne damo! Zašto političari ne smanje svoje prihode? Ako treba idemo na Markov trg jer se radi o našoj budućnosti – istaknula je inicijatorica prosvjeda Dženita Grošonja Kuljuh.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist