Koronavirus u Hrvatskoj

Dva nova slučaja zaraze koronavirusom u županiji

Dva nova slučaja zaraze koronavirusom u županiji

Prema zasad dostupnim podacima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata imamo dva nova slučaja zaraze koronavirusom, odnosno ukupno njih 112. Imamo i dvije izliječene osobe s područja Kule Norinske te ih je ukupno 54.

Od početka pandemije na analizu u Zagreb poslano je 1730 uzoraka, a jučer je poslano 26 uzoraka.
Jedna od zaraženih osoba je medicinska sestra u OB Dubrovnik koja je posljednji put na poslu bila 19. travnja, a epidemiološka obrada je u tijeku. S današnjim danom hospitalizirano je 14 pozitivnih pacijenta, 11 osoba je na Zaraznom odjelu OB Dubrovnik, jedan pacijent je intubiran u Jedinici intenzivnog liječenja, a dvoje ih je u sekundarnom objektu odnosno Studentskom domu.

Ukupno je 376 građana u samoizolaciji, a u posljednja 24 sata nisu utvrđeni slučajevi kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 24 slučaja kršenja samoizolacije.

U utorak navečer Stožer CZ DNŽ zaprimio je veću količinu zaštitne opreme te je istu podijelio ustanovama pružateljima usluga u sustavu socijalne skrbi (Domovi za starije, Centri za socijalnu skrb, Dječji dom Maslina, udruge itd.)

Riječ je o 8950 kiruških maski, 570 ffp2 maski s filterom, 570 zaštitnih ogrtača, 143 zaštitna odijela s kapuljačom, 570 vizira i jednako toliko zaštitnih naočala, 17 900 rukavica, 170 litara dezinficijensa i jednako toliko alkohola te 37 beskontaktnih termometara.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist