Politika

DUHOVI PROŠLOSTI ‘Javna garaža je najveća pljačka u povijesti Dubrovnika, spomenik korupciji!’

garaza parking

Ovo su zadnji tragovi najveće pljačke u povijesti Dubrovnika – rekao je viećnik Maro Kristić na temi otpisa nenaplativih potraživanja s osnove komunalne naknade, naknade za uređenje voda i spomeničke rente prema društvu Kaptol ulaganja d.o.o. Riječ je o javnoj garaži i društvu koje je, kako je istaknuo Kristić, na javnoj garaži ostalo dužno 750 tisuća eura.
-Ovo su novci naše djece, ova priča se nije mogla dogoditi slučajno. Nevjerojatno je da smo ušli u nju s dobrom voljom sa zemljištem iznimno vrijednim, a na kraju izašli bez gaća i da nitko za to nije odgovarao i sad još otpisujemo milijune kune. Ne mogu ovo podržati – rekao je Maro Kristić dodavši kako je javna garaža ružni dio dubrovačke povijesti.
-Nadam se da će se nekad institucije pravne države udostojiti istražiti ovu priču do kraja – rekao je Kristić.
Gradonačelnik Mato Franković rekao je kako se ovo dugovanje vodi u poslovnim knjigama te da nema nikakvog smisla. Opterećuje bilancu knjigovodstveno, nenaplativo je te se mora izbrisati jer nema smisla.
Petra Marčinko istaknula je kako je tvrtka Garaža ulaganja promijenila 28. 11. 2018. ime u Kaptol ulaganja, izbrisana je iz registra, te se od nje ne može naplatiti dug. Zadnje ovrhe, dodala je, bile su od rujna 2018. do ožujka 2019. Pitala je stoga je li upravni odjel pokrenuo ovrhe od 2019. tada do 2021.
Gradonačelnik je rekao kako su sa strane Grada poduzete sve potrebne aktivnosti, ali nije bilo mogućnosti naplatiti dugovanja.
Đuro Capor rekao je kako je javna garaža primjer štetnih poslova koji uvijek dolaze građanima na naplatu.
-Nisam uvjeren da smo napravili sve da se dugovi naplate i siguran sam da se nekoga pokrivalo, a poslalo ga se na najviše razine u Bruxelles. Hoće li Šuica podmiriti ove dugove sa svojih 30 tisuća eura. Ovo je spomenik krasnoj korupciji i primjer kako su građani Dubrovnika nasađeni – rekao je Capor.

Pročitajte još

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist

UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-u Plenković ispunio građansku dužnost

Dulist